Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο μελών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο «Γ. Γεννημάτας» σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι σωροί των δύο νεκρών έχουν μεταφερθεί στο Αγία Όλγα.

Update:

Τα ονόματα των νεκρών

Οι δύο νεαροί που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά αγνώστων, ονομάζονται Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης, 27 και 22 ετών αντίστοιχα. Αισιοδοξούν οι γιατροί για την τύχη του τραυματία που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Βρέθηκε μοτοσικλέτα παρατημένη στη Λεωφόρο Ηρακλείου

Πριν από λίγο βρέθηκε εγκαταλελειμμένη μοτοσικλέτα στη

Λεωφόρο Ηρακλείου που ταιριάζει στην περιγραφή των μαρτύρων που βρίσκονταν στο συμβάν. Η μηχανή έχει κλαπεί εδώ και 13 χρόνια σύμφωνα με την αστυνομία.

Μια σφαίρα στο κεφάλι ο ένας νεκρός, στο κεφάλι και στο στήθος ο άλλος

Οι εκτελεστές πυροβόλησαν μια φορά στο κεφάλι τον ένα νεκρό και δύο φορές τον άλλο, μία στο στήθος και μία στο κεφάλι.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την ένοπλη επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής. «Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται πως το κόμμα είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές.

29 χρονών ο τραυματίας, μπαίνει στο χειρουργείο

Ο τρίτος άνθρωπος που δέχτηκε πυροβολισμό και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο «Γ. Γεννηματάς», είναι 29 χρονών και αυτή τη στιγμή εισήλθε στο χειρουργείο.

Η διαφυγή των δραστών

Οι δύο δράστες διέφυγαν από το σημείο της εκτέλεσης των δύο ατόμων και τραυματισμού ενός τρίτου, ανεβαίνοντας τη Λεωφόρο Ηρακλείου. Στη συνέχεια, έκαναν δεξιά και μπήκαν στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο. Στην είσοδο των διοδίων, σήκωσαν την μπάρα, πέρασαν και εξαφανίστηκαν. Κατά πάσα πιθανότητα η πινακίδα της μηχανής είναι πιθανόν πλαστή. Από κάμερες της Αττικής Οδού, στα διόδια, οι αστυνομικοί προσπαθούν να δουν αν υπάρχει κάτι που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

Αυτόπτης μάρτυρας στο ΣΚΑΪ

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν τη στιγμή του εγκλήματος στη Λεωφόρο Ηρακλείου και περιέγραψε στο ΣΚΑΪ τα όσα άκουσε. «Άκουσα πολλούς πυροβολισμούς και μετά ουρλιαχτά και κλάματα». Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν πρόλαβε να δει τους δράστες, αλλά κινήθηκε προς το σημείο του πυροβολισμού επειδή άκουσε τις φωνές.

Ηλίας Παναγιώταρος: Μέλη της Χρυσής Αυγής οι νεκροί, υπεύθυνη η κυβέρνηση

Στο σημείο έχουν φτάσει η Ουρανία Μιχαλολιάκου μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως υποστήριξε ο Βαγγέλης Γκούμας στο κεντρικό δελτίο του STAR, ο βουλευτής Μίχος ήταν παρών την ώρα του εγκλήματος. Ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι ««Υπεύθυνη η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ για τη στοχοποίηση ενός πολιτικού κόμματος».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παναγιώταρος, τις Παρασκευές τα γραφεία του κόμματος στα Βόρεια Προάστια είναι ανοιχτά για το κοινό. Είπε ακόμα τα συγκεκριμένα γραφεια έχουν δεχθεί και στο παρελθόν απειλές, και είχαν ζητήσει από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα την προστασία των αρχών.

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο πυροβολισμός έγινε από 30 μέτρα με τυφέκια του ελληνικού στρατού

Ο δημοσιογράφος σε δήλωσή του στο Star επικαλείται πηγές του από την αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες η εκτέλεση δεν έγινε από κοντά, αλλά από απόσταση 30 μέτρων με τυφέκια που χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός. Μοτοσικλέτα υψηλού κυβισμού κατευθύνθηκε προς το μέρος τριών αντρών στη Λεωφόρο Ηρακλείου και ένας από τους αναβάτες άρχισε να πυροβολεί. Δύο άτομα νεαρής ηλικίας έχασαν τη ζωή τους, ο ένας ακαριαία και ο άλλος στη διάρκεια της διακομιδής του σε κάποιο νοσοκομείο, ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας. Μέλη της Χρυσής Αυγής λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης Η Χρυσή Αυγή αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 23χρονο και ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε στο STAR, ότι πρόκειται για δύο μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο τραυματίας αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο «Γ. Γεννηματάς». Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η αστυνομία εξετάζει 2 σενάρια: 1) ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μπράβων ή 2) τρομοκρατικό χτύπημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα