«Eξωτικό» επιδόρπιο: Aνανάς τηγανητός με παγωτό και ρούμι

Ξεφύγετε από τα τετριμμένα και δοκιμάστε μία νέα επιλογή gourmet επιδόρπιου, με βάση τον ανανά και το ρούμι. Ένα εξαιρετικό και συνάμα ελαφρύ πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας, ακόμα και τον εαυτό σας. Καλή όρεξη!

Τί θα χρειαστείτε:

170 γραμμάρια βούτυρο1 φρέσκο ανανά¾ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη¼ του φλιτζανιού μαύρο ρούμι200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος1 ή 2 μπάλες παγωτό
της επιλογής σας

Πώς θα το ετοιμάσετε:

Καθαρίζετε τον ανανά και τον κόβετε σε φέτεςΛιώνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις φέτες του ανανά, να σωταριστούν για 1 λεπτό.Προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη και συνεχίζετε το ψήσιμο, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσει ο ανανάς.Προσθέτετε το ρούμι και ανακινείτε καλά το τηγάνι, για να πάει παντού.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με ελάχιστη ζάχαρη, προκειμένου να γίνει σφιχτή σαντιγύ.Σερβίρετε με τις φέτες του ανανά, μία ροζέτα σαντιγύ και παγωτό της επιλογής σας.
Keywords
Αναζητήσεις
τηγανητος ανανας, αναβάς τηγανιτος
Τυχαία Θέματα