Εντοπίστηκαν επικίνδυνα απόβλητα στον Βοτανικό [εικόνα]

Μία καταγγελία στάθηκε η αφορμή για να γίνουν έλεγχοι και να εντοπιστούν τρία φορτηγά που μετέφεραν επικίνδυνα απόβλητα σε οικόπεδο στην περιοχή του Βοτανικού και να συλληφθούν πέντε άτομα. Τα φορτηγά εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης σε οικόπεδο στο Βοτανικό και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Πολυκάρπου. Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Τροχαίας Αττικής ενώ οι τρεις οδηγοί συνελήφθησαν. Μάλιστα, ένα από τα φορτηγά μετέφερε απόβλητα από βιομηχανία με έδρα στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης

της εταιρείας συνελήφθη.

Επίσης η αστυνομία συνέλαβε και τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, έναν 47χρονο ο οποίος παραχωρούσε τον χώρο έναντι αμοιβής.

Στο σημείο εκλήθη κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ το οποίο διενέργησε αυτοψία στο σημείο. Διαπιστώθηκε ότι στο οικόπεδο είχε αποτεθεί μεγάλος όγκος αποβλήτων σε ύψος δύο μέτρων και εξ αυτών, μεγάλο ποσοστό χαρακτηρίζονται εν δυνάμει επικίνδυνα. Ενδεικτικά, βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, βαφείου υφασμάτων, απόβλητα από πλαστικά μέρη ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων, φαρμακευτικά σκευάσματα και άλλα.

Όπως διαπιστώθηκε από τη έρευνα, οι συλληφθέντες μετέφεραν και απέρριπταν απόβλητα στο οικόπεδο σε καθημερινή βάση το τελευταίο εξάμηνο και το οικονομικό όφελος υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι ειδικοί τόνισαν ότι τα απόβλητα προκάλεσαν εκτεταμένη ρύπανση με άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα