Εντυπωσιακή διαδήλωση των Ισπανών

Σχεδόν 60.000 άνθρωποι έδωσαν δυναμικό «παρών» την Κυριακή στη διαδήλωση της Μαδρίτης, ενώ πορείες πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε 56 πόλεις της Ισπανίας.

Με μια εντυπωσιακή διαδήλωση οι Ισπανοί αντέδρασαν στα μέτρα λιτότητας της  κυβέρνησης Ραχόι. Οι Ισπανοί ξεχύθηκαν μαζικά την Κυριακή στους δρόμους 56 πόλεων και έχοντας ως σύνθημα «θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα, πρέπει να τους σταματήσουμε»,

αντέδρασαν στις δραματικές περικοπές. 

Το επίκεντρο των διαμαρτυριών ήταν η Μαδρίτη, όπου περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έδωσαν δυναμικό «παρών», δείχνοντας ότι δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Το κίνημα διαμαρτυρίας στην Ισπανία αναμένεται να κλιμακωθεί και με γενική απεργία των συνδικάτων το Νοέμβριο, εάν δεν συναινέσει η κυβέρνηση Ραχόι στο αίτημά τους για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τις οδυνηρές περικοπές.

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία αγγίζει σχεδόν αγγίζει το 25% και το 50% των ανέργων είναι νέοι, ενώ δημοσκόπηση της εφημερίδας El Pais καταδεικνύει ότι το 77% των Ισπανών στηρίζουν τους διαδηλωτές, ενώ το 90% και πλέον εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις θα γίνουν συχνότερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα