ΕΡΤ Live: Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις για το ιστορικό «λουκέτο»

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις γύρω από το ιστορικό «λουκέτο» στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

01:09: Γιώργος Παπανδρέου: “Η χώρα, χρειάζεται Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, που να υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες το δημόσιο συμφέρον, να λειτουργεί δημοκρατικά και παράλληλα, να αναδεικνύει την σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών, με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα για

το σύνολο της κοινωνίας, όπως και τις ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και των ακριτικών περιοχών της χώρας”.

12:39: Σφραγίστηκαν από εισαγγελέα τα studio της ΕΡΤ σε Κατεχάκη και Μουρούζη. Στο Ραδιομέγαρο, αντίθετα, υπάρχει πολύς κόσμος για να γίνει κάτι ανάλογο.

00:20: Πανω από 3.οοο άτομα είναι συγκεντρωμένα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ο Διονύσης Τσακνής τραγουδάει σε μια “αυθόρμητη” συναυλία.

00:15: Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ζήτησε από την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της για λουκέτο στην ΕΡΤ.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , ο πρόεδρος της EBU και η γενική διευθύντριά της ζητούν να “ασκήσει όλη του την επιρροή για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της UER.

“Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών”, υπογραμμίζει η UER.

23:54: Έπεσε και το σήμα του 902 tv, που μετέδιδε την απεργιακή εκπομπή της ΕΡΤ.

23:48: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ανακοίνωσαν πως τα θέματα των Πανελλήνιων θα τα στείλουν κανονικά, παρά το “λουκέτο” στην ΕΡΤ.”Αρκεί να έχουμε ρεύμα” ήταν το δεικτικό σχόλιο.

23:40: Το 902 tv μεταδίδει live την απεργιακή εκπομπή της ΕΡΤ.

23:38: Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για το θέμα του λουκέτου.

23:22 Με τον Γιάννη Ζουγανέλη στο studio έπεσε το σήμα της ΕΡΤ. Αυτό είναι και το τέλος μιας εποχής.

23:20: Έχει πέσει το σήμα της ΕΡΤ, τα ΜΑΤ έχουν κατεβάσει τους πομπούς του Υμηττού.

23:09: Τα ΜΑΤ βρίσκονται στον Υμηττό, έχουν μπει στο χώρο των πομπών και πρόκειται να κατεβάσουν τους πομπούς της ΕΡΤ.

-23:06: Στην Πάτρα έχει πέσει και το αναλογικό, αλλά και το ψηφιακό σήμα.

-23:00: Έχει πέσει το σήμα της ΕΤ-3.

-22:54: Από την απεργιακή εκπομπή της ΝΕΤ μεταδίδεται πως το αναλογικό σήμα έχει πέσει, ενώ πριν ανακοίνωσαν πως διμοιρία των ΜΑΤ κινείται προς τους πομπούς της ΕΡΤ για να τους κατεβάσουν.

-21:20: Πάνος Καμμένος (Ανεξάρτητοι Έλληνες): Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχολίασε στο Twitter τις δραματικές εξελίξεις στην ΕΡΤ.

-21:00: Έλλη Στάη: Αυτό είναι το «ON» με το οποίο η παρουσιάστρια ξεκίνησε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Θα κάνουμε το τελευταίο όπως φαίνεται δελτίο της ΕΡΤ, με την ψυχραιμία και την αντικειμενικότητα, που μας διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια».

-20:45: Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): «Όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».

-20:35: ΕΡΤ, πριν από λίγο…

-20:26: Απόστολος Κακλαμάνης στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων: Προσέξτε μη γίνουν απόψε όσα δεν έχουν γίνει 3 χρόνια τώρα.

-20:23: Φωτόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών): Καλώ τους αστυνομικούς να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και ευαισθησία. Είμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων.

-20:22: Σίμος Κεδίκογλου (πριν από 20 ημέρες): Έχω βαρεθεί να διαψεύδω τα σενάρια περί κλεισίματος της ΕΡΤ.

-20:20: Η Λιάνα Κανέλλη για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

-20:15: Όλο και περισσότερος κόσμος μαζεύεται έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ.

-20:05: Κλούβες των ΜΑΤ καταφτάνουν έξω από το στούντιο της Βασιλίσσης Σοφίας.

-20:00: Άδωνις Γεωργιάδης (Νέα Δημοκρατία):

-19:50: Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Είναι η 19η στη σειρά στον χρόνο διακυβέρνησης του κυρίου Σαμαρά. Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται ενάντια στον ελληνικό λαό, που πληρώνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Λένε ψέματα στον ελληνικό λαό, ότι δήθεν κόπτονται για τη δημόσια σπατάλη, ενώ κλείνουν τη φωνή της δημόσιας τηλεόρασης, παρακάμπτοντας τη Βουλή.

Φιμώνουν τη δημόσια τηλεόραση εξαιτίας της τρόικας. Θέλουν να μετατρέψουν τη δημόσια τηλεόραση σε νέα ΥΕΝΕΔ.

Θα ήθελα να καλέσω τους κυβερνητικούς εταίρους να διαχωρίσουν δημόσια τη θέση τους. Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να φέρει το θέμα στη Βουλή.

Μην τολμήσουν απόψε να κόψουν το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης χωρίς απόφαση της Βουλής. Δεν έχουν το δικαίωμα να διακόψουν το σήμα της δημόσιας συχνότητας, είναι μία παράνομη πράξη.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να πάρει το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια του. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

-19:43: ΠΟΣΠΕΡΤ: Αντισυνταγματική απόφαση

«Με τρόπο αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό και ρατσιστικό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, της τρόικας και της υποταγής θέλει να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ως πρώτη ΔΕΚΟ στην οποία εφαρμόζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα απόφασης σε κάθε υπουργό να εξαγγείλει «ακαριαίο θάνατο» δημοσίων επιχειρήσεων, θυσιάζοντας κοινωνικό έργο κι εργαζομένους στο βωμό του κέρδους των ιδιωτικών συμφερόντων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της.

-19:35: Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ: «Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή».

-19:32: Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ): Ιερή υποχρέωση να βρίσκονται εδώ όλες οι συνειδήσεις που κατανοούν. Σήμερα, ως επιστέγασμα, έρχεται να καταλύσει το ιερό δικαίωμα της πληροφόρησης η κυβέρνηση της Τρόικας. Ως εδώ, και μη παρέκει. Να έρθουν εδώ όλοι οι δημοσιογράφοι και να λειτουργήσει μόνο η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή, την πολιτική του ενταφιασμού της αντίστασης του ελληνικού λαού. Δεν είναι τυχαία τα τελευταία γεγονότα.

Το βαθύτερο σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μπει σιγή τάφου στα πάντα, για να μπορούν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Όλοι οι δημοσιογράφοι, παντού, πρέπει να σταματήσουν τις δουλειές τους και να βοηθήσουν τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να λειτουργήσουν. Όπου μπορεί ο λαός, με οποιοδήποτε μέσο, να αντιδράσει, όχι μονάχα με ψηφίσματα, αλλά με στάσεις εργασίας.

Από εδώ, ξεκινάει ο αγώνας που θα ανατρέψει την πολιτική της Τρόικας, την πολιτική των εντολοδόχων.

-19:27: Μίκης Θεοδωράκης: «Στέκομαι στο πλευρό των εργαζομένων με όσες ηθικές δυνάμεις διαθέτω», τονίζει σε δήλωση ο Μίκης Θεοδωράκης αναφορικά με την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Ενώ ακόμα και το ΔΝΤ καταγγέλλει την καταστροφική πολιτική της τρόικας σε βάρος του λαού μας, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να πειθαρχεί στις εντολές της που τώρα περνούν στη φάση της εξόντωσης των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ πετώντας στους δρόμους χιλιάδες οικογένειες» υπογραμμίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και προσθέτει:

«Νομίζω ότι το ποτήρι της οργής έχει πια ξεχειλίσει και ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει σαν ένας άνθρωπος, να πουν ένα βροντερό όχι σε αυτή την ανελέητη επίθεση. Σε ότι αφορά της ΕΡΤ λόγω και της θητείας μου στα μουσικά σύνολά της έχω ιδιαίτερους λόγους να δηλώσω ότι στέκομαι στο πλευρό των εργαζομένων με όσες ηθικές δυνάμεις διαθέτω».

-19:23: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποφάσισαν την περιφρούρηση του κτιρίου.

-19:20: Για διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός»..

Η ανακοίνωση του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

-19:18: Αντώνης Νικοπολίδης: Για εμάς που έχουμε μεγαλώσει με την ΕΡΤ, και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους του αθλητισμού, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Είναι πάντα κοντά στα μεγάλα γεγονότα. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δεν θα υπάρχει ΕΡΤ αύριο.

-19:13: Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, λίγο μετά την απόφαση του «λουκέτου».

-Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΕΡΤ: οι τροϊκανοί δολοφόνοι με το πριόνι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα κυβερνητικά σχέδια κλεισίματος ή συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που προωθεί με τον πιο κυνικό τρόπο η τρικομματική «χούντα». Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, καθώς η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως να βρει μαζεμένους μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους για να τους πετάξει στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Ο ακρωτηριασμός της ΕΡΤ θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις, σε κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και σε ακόμα πιο έντονο περιορισμό του δικαιώματος του λαού στην πληροφόρηση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων. Στηρίζει τις αποφάσεις αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν με μαζική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα τον αγώνα της ΕΡΤ. Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι “σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι” των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο».

-Αύριο θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο νόμου που θα αφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την δημιουργία του νέου οργανισμού ραδιοτηλεόρασης .

Το νομοσχέδιο θα καταθέσει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία τις επόμενες ημέρες.

Ένα νομοσχέδιο που όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει κυριολεκτικά “crash test” για την κυβερνητική συνοχή.

-Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρύτανης Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Νιώθω οργή και αγανάκτηση για την υποκρισία των κυβερνητικών εταίρων και την αναλγησία της κυβέρνησης. Οδηγούνται στην εξαθλίωση τα προπύργια της ελεύθερης επικοινωνίας».

-Στο Μέγαρο της ΕΡΤ αναμένεται στις 19:30 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

-Πατριάρχης Αλεξανδρείας τώρα ΝΕΤ: Να μην κλείσει η ΕΡΤ… θα κάνω ό,τι μπορώ από το δικό μου μετερίζι γι αυτό.

-ΠΑΣΟΚ: Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα. Τα θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων. Η ΕΡΤ δεν μπορεί να κλείσει.

-Πάνος Σκουρλέτης: Η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει.

-ΓΣΕΕ: Η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης , που μονομερώς αποφασίζει και επιβάλλει το κλείσιμό της. Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό και υπάγεται στις γενικές αρχές της κοινωνικής υπηρεσίας και του δημοσίου λόγου, προωθώντας τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας στην πρόσβαση, της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, κάτω από την ασπίδα της ανωνύμου εταιρείας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Keywords
ΕΡΤ, live, δειτε, ιστορικο, γιώργος παπανδρέου, αλέξης τσίπρας, ανεξαρτητοι ελληνες, αδωνις γεωργιαδης, νεα δημοκρατια, σταση εργασιας, μικης θεοδωρακης, παπανδρεου, studio, οοο, ebu, σαμαρας, επιρροή, τσιπρας, ματ, υμηττού, πατρα, νετ, καμμενος, twitter, βενιζελος, ΠΑΣΟΚ, κανελλη, νέα, συριζα, βουλη, υενεδ, ποσπερτ, ΔΕΚΟ, δημαρ, υπουργοι, ΔΝΤ, ΚΚΕ, ανταρσυα, ψηφοφορία, αθηνα, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, ΓΣΕΕ, κακλαμανης, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, συνταγμα live, αποτελεσματα πανελληνιων, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, απεργια γσεε, τελος του κοσμου, αλέξης τσίπρας, ψηφιακο σημα, ζουγανελη, το θεμα, θεμα, νετ, προγραμμα, ραδιοφωνο, τηλεοραση, υενεδ, ψεματα, αγωνες, αδωνις, ανθρωπος, ασπιδα, γεγονοτα, γινει, γινεται, γιώργος παπανδρέου, γλεζος, γραφεια, δημοσιο, δηλωση, δολοφονοι, δωρο, υπαρχει, ελλη, ελλη σταη, ενημερωση, επικοινωνια, επιρροή, ερχεται, ζωης, ιδια, ιδιο, θεοδωρακης, θυσια, κυβερνηση, λαθος, λιανα κανελλη, λουκετο, λογο, ματ, νεολαια, παντα, οοο, ποσπερτ, πρυτανης, σειρα, συγκεντρωση, σιωπη, σχεδια, σχεδιο, υμηττού, φωνη, ψηφοφορία, ψηφιακο, ψυχραιμια, αγωνας, ανηκει, δημητρης, δικαιωμα, δουλειες, ebu, ενωση, χωρα, ιδιαιτερα, κομματι, καρδια, οργη, πληροφοριες, studio, σημα, θεματα, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα