Εσπαντρίγιες για ένα κομψό πόδι – H ιστορία τους και το must trend του καλοκαιριού!

Είναι καλοκαιράκι και θες να πας για έναν καφέ ή για την καθιερωμένη απογευματινή σου βόλτα στα σοκάκια του αγαπημένου σου νησιού. Τι φοράς; Τι άλλο από μια βερμούδα και ένα t-shirt. Ωχ, κάτι ξέχασα… Μήπως το πατούμενο; Αμ, τι άλλο! Και φυσικά θέλεις να είναι κάτι άνετο και με χαλαρό στυλ.

Ε, λοιπόν μία είναι η λύση, ότι πρέπει για το καλοκαιράκι. Το πιο αμφιλεγόμενο καλοκαιρινό παπούτσι είναι γεγονός.

Δεν υπάρχει άντρας που να μένει αδιάφορος μπροστά σε ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες.

Γιατί άραγε ένα ζευγάρι παπούτσια να προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα, αφού επί της ουσίας πρόκειται για ένα κομμάτι πανί ραμμένο πάνω σε μια σόλα από σχοινί;

Κι όμως οι εσπαντρίγιες έχουν τη δική του μοναδική ιστορία που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο και προσφέρει μια αίγλη όταν «κουμπώνουν» στο πόδι! Δεν μιλάμε για ένα καινούριο trend, καθώς μετρούν γύρω στους 8 αιώνες ιστορίας.

Ήταν τον 13 αιώνα όταν ο βασιλιάς της Αραγονίας στην Βορειοανατολική Ισπανία διέταξε οι στρατιώτες του να φορούν εσπαντρίγιες στη μάχη, αυτά τα χειροποίητα παπούτσια, που κατασκευάζονταν από τοπικά φυτά, ήταν δροσερά, άνετα και πολύ ελαφριά, κάνοντας τους Βάσκους να έχουν φτερά στα πόδια.

Φυσικά για να γίνουν μόδα έπρεπε να περάσουν από τα πόδια εξεχουσών προσώπων, που έμειναν στην ιστορία για τα κατορθώματά τους στο καλλιτεχνικό στερέωμα, όπως ο Πάμπλο Πικάσο, o Σαλβατόρε Νταλί , o Έρνστ Χέμινγουεϊ και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Και ποιος δεν θυμάται άλλωστε -για όσους ισχυρίζονται πως οι εσπαντρίγιες δεν είναι και το πλέον αρρενωπό παπούτσι- τον Τζον Γουέιν.

Οι εσπαντρίγιες πλέον δείχνουν ότι κατακτούν το χώρο της μόδας και αποτελούν το must trend του καλοκαιριού. Θα τις συναντήσεις σε όλα τα ράφια των επώνυμων καταστημάτων σε τιμές αρκετά προσιτές, ακόμα και μέσα σε καλάθια μαγαζιών που βρίσκονται στα σοκάκια των νησιών.

Είναι σίγουρο ότι θα τις φορέσεις τόσο με τα μαγιό και τις βερμούδες σου στην παραλία και τα beach bars, όσο και με τα τζιν σου σε χαλαρά ποτά στην πόλη και στα αιγαιοπελαγίτικα σοκάκια και δεν θα θες να τις αποχωριστείς.

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα