Έτοιμοι για θερμό χειμώνα οι καθηγητές – Οι απεργιακές προτάσεις της ΟΛΜΕ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο χώρο της Παιδείας, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις που αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί. Αυτή τη φορά στις κινητοποιήσεις των καθηγητών της ΟΛΜΕ, πρόκειται να συνταχθούν και οι καθηγητές που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία.

Η ΟΛΜΕ ανέβαλε για αύριο την τελική της απόφαση όσον αφορά τον τρόπο που θα διαμαρτυρηθούν

τα μέλη της, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ πρότεινε την πραγματοποίηση μίας 48ωρης απεργίας, πρόταση στην οποία συμφώνησε και η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε επαναλαμβανόμενες 48ωρες, ενώ η ΠΑΣΚΕ που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για δύο 48ωρες απεργίες.

Οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας αναμένουν τις εξελίξεις που θα προκύψουν από την τελική απόφαση της ΟΛΜΕ. Ωστόσο, κύκλοι του ίδιου υπουργείου υποστηρίζουν πως τα σχολεία δεν θα ανοίξουν μόνο για αγιασμό.

Στις 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για αυτή τη χρονιά, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η ΟΛΜΕ αποφάσισε ότι η σχολική χρονιά θα «διακοπεί» από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα του αγιασμού επίσης οι εκπαιδευτικοί μετά το πέρας της ακολουθίας θα ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών για τα αιτήματά τους με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στον αγώνα τους.

Την εβδομάδα που έρχεται θα συνεδριάσει η ΕΛΜΕ, ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα λάβουν την οριστική απόφαση. Εντωμεταξύ ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ πρόκειται να συμπαραταχθούν από την ΟΛΜΕ. Το διοικητικό συμβούλιο των δασκάλων με πρόεδρο τον Χαράλαμπο Κόκκινο, ζητά συνάντηση με τη διοίκηση του υπουργείου για να συζητηθούν τα εκκρεμή θέματα ενόψει της νέας χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα