«Την πατήσαμε» λένε στο Μαξίμου- Εξαλλος ο Σαμαράς με την αποφυλάκιση των Χρυσαυγιτών

Πάγωσε το Μέγαρο Μαξίμου στη θέα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο να περπατούν ελεύθεροι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την απόφαση των ανακριτών για την αποφυλάκισή τους με περιοριστικούς όρους.

Επισήμως οι συνεργάτες του πρωθυπουργού διαμηνύουν πως σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς

φέρεται να είναι έξαλλος με τους υπουργούς Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια που καλλιέργησαν προσδοκίες στην ελληνική κοινή γνώμη και το εξωτερικό ότι θα ακολουθούσε προφυλάκιση των βουλευτών.

«Την πατήσαμε! Είναι δυνατόν να εμφανίζονται το Σάββατο ως τρομοκράτες και σήμερα να φεύγουν με… ταξί;» έλεγε κομματικό στέλεχος. Επισήμως η ΝΔ, το Μαξίμου και η Xαριλάου Τρικούπη αποφεύγουν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, αρκούμενοι στο κλισέ περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Ωστόσο στο παρασκήνιο οι αντιδράσεις είναι έντονες.

«Η αποφυλάκιση τους δείχνει ότι καταρρέει το κατηγορητήριο. Δείχνει ότι δεν είναι ''δεμένες'' οι κατηγορίες, αφού η Δικαιοσύνη δείχνει ότι δεν φοβάται επανάληψη αξιόποινων πράξεων από τους κατηγορουμένους» λέει κομματικό στέλεχος. Όσο για το επιχείρημα του μεγάρου Μαξίμου ότι «οι δικαστές έχουν δεμένα τα χέρια τους λόγω του νόμου Καστανίδη που περιορίζει τις δυνατότητες προφυλάκισης τους» οι ίδιες πηγές επισημαίνουν με νόημα: «Τον νόμο Καστανίδη δεν τον ήξεραν πριν, όταν έστηναν το τηλεοπτικό σόου;».

Άπαντες αναγνωρίζουν ότι σε επίπεδο εντυπώσεων το κλίμα γυρίζει υπέρ της Χρυσής Αυγής, επιτυγχάνοντας τον ακριβώς αντίθετο στόχο και προβλέπουν ότι τα κατηγορούμενα στελέχη πλέον θα «αποθρασυνθούν» και θα στοχεύουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

«Θα βγουν σε πλατείες, χωριά και πόλεις και θα απειλούν με αντίποινα. Θα υποστηρίζουν ότι τα κόμματα της κλεπτοκρατίας τους πολεμούν γιατί ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις και θέλησαν να σταματήσουν τη δυναμική τους» είναι μερικοί από τους φόβους που διατυπώνουν στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και από ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις», επιβεβαιώθηκαν από την πανηγυρική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αλλά και από τις απειλές των αποφυλακισθέντων βουλευτών προς τους δημοσιογράφους.

Διαβεβαίωναν τον Σαμαρά ότι τα στοιχεία ήταν «δεμένα»

Ο πρωθυπουργός είχε πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους δύο υπουργούς, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, και τον είχαν διαβεβαιώσει ότι οι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ήταν μόνο η αρχή για τη φυλάκισή τους καθώς τα στοιχεία ήταν «δεμένα».

Ενδεικτικό της βεβαιότητας που υπήρχε ήταν το γεγονός πως συνεργάτες του κ. Σαμαρά επέκριναν δημόσια όσους νομικούς και συνταγματολόγους εξέφραζαν αμφιβολίες κατά πόσον τα στοιχεία είναι τόσο ατράνταχτα εναντίον των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα