Εξώσεις δύο ταχυτήτων ετοιμάζει το Ανάπτυξης – Αίρεται σταδιακά η προστασία των ενοικιαστών

Την σταδιακή κατάργηση των χρονικών περιορισμών που ισχύουν στις μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων ετοιμάζει προς ψήφιση το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά από αίτημα της Τρόικας.

Σε σημερινό δημοσίευμά τους Τα Νέα, αναφέρονται στην νέα ρύθμιση που θα εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης της δωδεκαετούς προστασίας των ενοικιαστών που θα ισχύει μονάχα για καινούργιες συμβάσεις ενώ η απελευθέρωση θα εφαρμοστεί σταδιακά για τις παλιές μισθώσεις.

Σύμφωνα

με Τα Νέα, ετοιμάζεται ρύθμιση στην οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο η άρση της δωδεκαετούς προστασίας των ενοικιαστών να ισχύει μόνο για νέες συμβάσεις, και η απελευθέρωση να εφαρμοστεί σταδιακά για τις παλιές μισθώσεις.

Η τρόικα, αλλά και οι ιδιοκτήτες, πιέζουν για την πλήρη απελευθέρωση νέων και παλιών συμβάσεων, θέλοντας να αρθεί η υποχρεωτική διάρκεια των συμβάσεων που ισχύει σήμερα.

Οποιαδήποτε και αν είναι η τελική απόφαση της Κυβέρνησης, θα χρειαστεί να την

Όποια κι αν είναι η απόφαση της ελληνικής πλευράς, το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να την διαπραγματευτεί εκ νέου με την Τρόικα, η οποία στις επαφές του Ιουνίου εμφανίστηκε απόλυτη, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το τι ισχύει στις άλλες χώρες και συγκεκριμένα, την πλήρη απελευθέρωση στις επαγγελματικές μισθώσεις που ρυθμίζονται αποκλειστικά μεταξύ του ιδιοκτήτη και του ενοικιαστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα