Φορολογική ασυλία απολαμβάνουν οι Τροϊκανοί – Απαλλάσσονται από «πόθεν έσχες»

Καμμία υποχρέωση να δηλώσουν πόθεν έσχες για τις αγορές που πραγματοποιούν εντός Ελλάδος, δεν θα έχουν τα στελέχη της Τρόικας και της Task Force στην χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της Τρόικα,

αλλά και οι 28 μόνιμα εγκατεστημένοι στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνώμονες της Task Force.

Η προνομιακή αυτή μεταχείριση προκύπτει με τη φωτογραφική διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Σύμφωνα με αυτόν προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα».

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως τα παραπάνω στελέχη θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν από αυτοκίνητα και σκάφη, μέχρι και μετοχές, ή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στην εφορία πού βρήκαν τα χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα