Νέα πυρκαγιά στην Ελασσόνα-Καταστράφηκαν τουλάχιστον 100 στρέμματα

Η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Ελασσόνα επανέφερε στο προσκήνιο το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για μεταφορά της 361 ΠΑΠ στρατιωτικής μονάδας, η οποία φιλοξενεί αποθήκες με πυρομαχικά και βρίσκεται μία ανάσα από την πόλη.

Όπως είχε επισημάνει ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Πασχόπουλος, ο Δήμος Ελασσόνας έχει κατά επανάληψη θέσει στις εναλλασσόμενες ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ζήτημα της απομάκρυνσης της μονάδας από την Ελασσόνα, χωρίς όμως αυτό να βρει ανταπόκριση. Μετά τα γεγονότα της Δευτέρας γνωστοποίησε

ότι σκοπεύει να διεκδικήσει σθεναρά στην παρούσα ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:25 σε κοντινή απόσταση από αποθήκη πυρομαχικών του στρατού, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Ενώ αρχικά είχε δοθεί εντολή από τον κύριο Πασχόπουλο για εκκένωση της περιοχής, εν συνεχεία ανακλήθηκε, καθώς η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή από εδάφους και αέρος, οι οποίες από ένα σημείο και μετά ενισχύθηκαν και από στρατιώτες.

Αν και η φωτιά κατασβήστηκε από την Δευτέρα το βράδυ ωστόσο στην περιοχή παραμένουν για προληπτικούς λόγους τρία οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων πυροσβεστών καθώς και ο στρατός. Συνολικά κάηκαν 100 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως πεύκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα