Γάλλος βουλευτής στην Euractive.fr: «Κράτη παράσιτα» Ιρλανδία και Ολλανδία

Σφοδρή κριτική κατά της φορολογικής πολιτικής Λουξεμβούργου και Ολλανδίας άσκησε σε συνέντευξη στην EurActiv Γαλλίας, ο Γάλλος πρώην υποψήφιος πρόεδρος Nicolas Dupont-Aignan.

Ως «κακοποιό κράτος» χαρακτήρισε το Λουξεμβούργο ο Γάλλος Βουλευτής σε συνέντευξη με την EurActiv Γαλλίας, διότι «επιτρέπει τη δημιουργία τραστ αποκρύπτοντας την ταυτότητα των μετόχων τους, κάτι που κοστίζει πολλά σε πολλούς». Συνέχισε

λέγοντας ότι η Ολλανδία και η Ιρλανδία συνιστούν «κράτη παράσιτα» επειδή «προσφέρουν ευνοϊκές φορολογικές συνθήκες για τις επιχειρήσεις».

Η λύση στην φοροαπάτη στην Ευρώπη, τονίζει, είναι η θέσπιση «ενός ελάχιστου φόρου 15-20% σε όλα τα κέρδη στην Ευρώπη», κάτι που πρέπει να θέσει ως «απαραίτητη προϋπόθεση» το Παρίσι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Όταν το λέω αυτό στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, μου λένε ότι δεν είναι δυνατό, ότι υπάρχουν Συνθήκες που πρέπει να σεβαστούμε. Ίσως, ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σεβάστηκε καμία Συνθήκη όταν διαπραγματεύθηκε τις επιστροφές του από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα