Γεύσεις από Ιταλία: Πέννες με πέστο βασιλικού

Το πέστο βασιλικού είναι τόσο εύκολο να φτιαχτεί, αλλά και να διατηρηθεί στο ψυγείo σας, που αν το ετοιμάσετε μια φορά, να είστε σίγουροι πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας γεύματα! Επίσης, ο συνδυασμός με τις πέννες, είναι εξαιρετικός.

Τι θα χρειαστείτε:

• 4 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο

• 3 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό

• ½ φλιτζάνι παρμεζάνα

• ¼ φλιτζάνι ανθότυρο

• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

ψιλοκομμένο

• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

• Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Πως θα το ετοιμάσετε:

Τσιγαρίστε το σκόρδο σε ένα μικρό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, κουνώντας το περιστασιακά, μέχρι το χρώμα του να σκουραίνει λίγο (περίπου 7 λεπτά) και, μετά, αφήστε το να παγώσει.

Στη συνέχεια, βάλτε το σκόρδο, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το ανθότυρο, το κρεμμύδι, το λάδι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα multi και χτυπήστε το για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Παράλληλα, έχετε βράσει τις πέννες σας, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες, μπορείτε να τις αναμείξετε με το πέστο βασιλικού που έχετε ετοιμάσει. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά. Είστε έτοιμοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα