Γερμανός χάκερ «έσπασε» το πρόγραμμα αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος του νέου iPhone [βίντεο]

Γερμανοί χάκερς κατάφεραν να σπάσουν το πρόγραμμα ασφαλείας του iPhone 5s μέσα σε δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Την Κυριακή, μία ομάδα Γερμανών χάκερς γνωστοί και ως Chaos Computer Club, και συγκεκριμένα ένα μέλος τους με το όνομα Starbug ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να «σπάσουν» το πρόγραμμα αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος του νέου κινητού της Apple.

«Το αποτύπωμα του ιδιοκτήτη φωτογραφίζεται

πάνω στην επιφάνεια του κινητού και είναι αρκετό για να δημιουργηθεί ένα ψεύτικο αποτύπωμα το οποίο ξεκλειδώνει το iPhone 5s», γράφει στην ανακοίνωση της η ομάδα των χάκερς. «Αυτό αποδεικνύει ακόμα μία φορά το γεγονός ότι η χρήση δαχτυλικών αποτυπωμάτων ως μέσο ασφαλείας δεν θα πρέπει να ακολουθείται», προσθέτουν στην ανακοίνωση.

Μαζί με την ανακοίνωσή τους, οι Γερμανοί χάκερς δημοσίευσαν και βίντεο στο οποίο προβάλλεται το χέρι του χάκερ Starbug να παρακάμπτει το σύστημα ασφαλείας TouchID.

Η ομάδα των CCC, έχουν τη φήμη των πιο παλιών και των πιο αξιοσέβαστων χάκερς και ερευνητών ασφαλείας στον κόσμο, επομένως αυτό το «σπάσιμο» είναι γνήσιο.

Αυτό δεν είναι το πρώτο πρόβλημα με το σύστημα ασφαλείας των νέων iPhone, καθώς πριν από λίγες μέρες βρέθηκε βλάβη στο iOS 7.

Η Apple έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επιδιορθώσει το πρόβλημα του iOS 7 παρόλα αυτά δεν έχει δηλώσει κάτι επίσημα σχετικά με το πρόγραμμα TouchID.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα