Γιατρός-ουρολόγος και δόκιμος αξιωματικός συνελήφθησαν για παιδεραστία

17:49 7/4/2015 - Πηγή: KoolNews

Εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας είχαν στην κατοχή τους δύο Έλληνες, 27 και 35 ετών που συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές μετά από συνεργασία της Europol με το FBI.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν ξεκίνησε έρευνα των αμερικανικών αρχών για ιστοσελίδα που βρίσκεται στο εξωτερικό και είχε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονταν Έλληνες χρήστες του διαδικτύου.
Ακολούθησε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το FBI,

προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη διαχείρισης για τους λογαριασμούς, που είχαν δημιουργήσει οι δράστες στην επίμαχη ιστοσελίδα.

Μετά από ψηφιακή έρευνα, ζητήθηκε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών και ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι δράστες, ως διαχειριστές των επίμαχων λογαριασμών.

Σε επιχείρηση που έγινε το πρωί της Δευτέρας στα σπίτια των δύο Ελλήνων, σε Αττική και Πειραιά εντοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία -συνολικού μεγέθους άνω του 1 Terabyte με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και οι δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένας φορητός Η/Υ . Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις. Συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται κι άλλοι Έλληνες στην επίμαχη ιστοσελίδα.

The post Γιατρός-ουρολόγος και δόκιμος αξιωματικός συνελήφθησαν για παιδεραστία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα