Γρήγορα και οικονομικά ταξίδια με νέο πρόγραμμα που σχεδιάζει η Κομισιόν

Ενοποιείται ο εναέριος ευρωπαϊκός χώρος με αποτέλεσμα πιο γρήγορα και οικονομικά ταξίδια. Συγκεκριμένα τουλάχιστον μία ώρα λιγότερο θα διαρκούν στο άμεσο μέλλον τα αεροπορικά ταξίδια από την Αθήνα προς το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη και προς τις σκανδιναβικές χώρες.

Τις σημαντικές μειώσεις όχι μόνο στον χρόνο των αεροπορικών ταξιδιών αλλά και στις τιμές των εισιτηρίων και στο κόστος των καυσίμων αναμένεται να φέρει σε ολόκληρη την Ευρώπη ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός (ΕΕΟ), το νέο πρόγραμμα διαχείρισης

της εναέριας κυκλοφορίας των αεροσκαφών που ετοιμάζει η Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων το πρόγραμμα αυτό, ολόκληρος ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος από το 2020 έως το 2030 θα ενοποιηθεί έως και το ύψος των 46.000 ποδιών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πλέον οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να επιλέγουν νέες, πολύ συντομότερες διαδρομές για τους προορισμούς τους, αποφεύγοντας τις περιοχές που παρουσιάζουν συνωστισμό.

Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο όχι μόνο στη διάρκεια των πτήσεων αλλά και στο κόστος των εισιτηρίων, που αναμένεται να μειωθεί σημαντικά κυρίως λόγω της εξοικονόμησης καυσίμων. Επιπλέον, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης καυσίμων θα μειωθούν και οι ρύποι της ατμόσφαιρας, κάνοντας τις πτήσεις των αεροσκαφών πιο πράσινες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα