Η Χρυσή Αυγή σχεδίαζε παράρτημα… στη Νυρεμβέργη

Την πόλη της Νυρεμβέργης επέλεξε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής για να στήσει τον πρώτο πυρήνα στη Γερμανία στις αρχές του 2013.

Την ομάδα αποτελούσαν πέντε άτομα από τα οποία το ένα αποσύρθηκε σχεδόν αμέσως ενώ η ηλικία όλων δεν ξεπερνούσε τα 30 έτη. Η επιλογή της πόλης μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς στη Νυρεμβέργη το ναζιστικό καθεστώς διοργάνωνε τις μεγάλες φιέστες με χιλιάδες οπαδούς ενώ το 1945 έγινε και η περίφημη δίκη των ναζιστών αξιωματούχων από τους Συμμάχους.

Όπως

δήλωσαν στα «Νέα» μέλη της ελληνικής παροικίας στην πόλη, επρόκειτο για άτομα που δεν ασχολούνταν με τα κοινά ούτε έδιναν το «παρών» στις δραστηριότητες της παροικίας.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν μεμονωμένες σχέσεις ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το NPD, όπως και με τη νεοναζιστική οργάνωση Ελεύθερο Δίκτυο του Νότου (FNS) που δραστηριοποιείται στη Νυρεμβέργη και στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Βαυαρίας.

Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, στον δικτυακό τόπο του FNS υπάρχουν αναφορές για την επίσκεψη μελών της ΧΑ στη Νυρεμβέργη πριν από περίπου ένα χρόνο. Στις αρχές του 2013 Γερμανοί νεοναζί βουλευτές είχαν πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βουλή, προσκεκλημένοι του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα