Η Χρυσή Αυγή βγάζει φασίστα τον Γρηγόρη Λαμπράκη [εικόνες]

Απίστευτες προκλήσεις από τη Χρυσής Αυγής, η οποία σε ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα της, κατηγορεί ευθέως τον βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, για ναζισμό, ενώ αφήνει υπόνοιες τόσο για τον Μανώλη Γλέζο, όσο και για τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Λαμπράκης δολοφονήθηκε από παρακρατικούς ακροδεξιούς.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στον ιστότοπο xryshaugh.com, το ακροδεξιό κόμμα έχει ανεβάσει μια παλιά φωτογραφία από τους

Βαλκανικούς Αγώνες, στην οποία απεικονίζεται ο Λαμπράκης, με υψωμένο το δεξί του χέρι, σε χαιρετισμό που παραπέμπει σε εκείνον του Χιτλερικού καθεστώτος.

Εν συνεχεία, υπάρχουν δύο ακόμη φωτογραφίες, οι οποίες όπως ισχυρίζεται το κόμμα, αποτελούν αποκόμματα από ιδιόχειρα σημειώματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, με το πρώτο να δίνει την ακριβή ημερομηνία των αγώνων όπου έλαβε μέρος, ενώ το δεύτερο είναι μια επιστολή του πρώην βουλευτή σε Ελληνίδα φίλη του, το 1936, στην οποία της περιγράφει την κατάσταση στη Γερμανία, κλείνοντας το γράμμα με τον χαιρετισμό «Heil Hitler».

Εν κατακλείδι, το κόμμα της ακροδεξιάς δεν διστάζει να μιλήσει απαξιωτικά και ειρωνικά για τον Λαμπράκη, λέγοντας: «Αν ζούσε σήμερα ο Γρηγόρης Λαμπράκης, και έπραττε όσα δείχνει το υλικό που παραθέτουμε, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, θα είχε σοβαρό πρόβλημα και για τον “φασιστικό” χαιρετισμό και για το σύνθημα “Heil Hitler”…».

Keywords
Τυχαία Θέματα