“Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο”!

Αυτόν τον τίτλο εμπνεύστηκε το γνωστό περιοδικό Focus προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο Peter Seiffert βρέθηκε για 3 εβδομάδες στην χώρα μας, προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

και αυτόν τον τίτλο εμπνεύστηκε για το άρθρο του στο περιοδικό Focus: “Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο”! 

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, η έμπνευση του ήρθε από ατάκα Έλληνα πολίτη, που είπε “η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία , είναι ένα μπουρδέλο”. Στο θέμα του ο Seiffert γράφει: “Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας” συμπληρώνει. ”Η αντιμετώπιση που είχα από τους Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν ήταν εχθρική, αλλά μάλλον φιλόξενη” τονίζει ο δημοσιογράφος και σημειώνει: “Το να με κεράσουν, ως Γερμανό μία ρακί ή ένα κρασί ήταν κάτι σαν ζήτημα τιμής”.

Και συνεχίζει, περιγράφοντας πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. “Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο, δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού”. Λίγο μετά αναφέρει: “Άδεια μαγαζιά, αστυνομία παντού. Οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται βαθιά απογοητευμένοι. Μια απογοήτευση που μετατρέπεται σε οργή και θα εκφραστεί την Κυριακή στις κάλπες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα