Ορθοστασία, παγωμένα χαμόγελα και σύνταξη στα 27! Η επίπονη ζωή μιας Χιονάτης

Μία πρώην πριγκίπισσα της Disney αποκάλυψε τις δυσχερείς απαιτήσεις που χρειάζονται, προκειμένου οι αληθινοί ηθοποιοί να υποδύονται κλασικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, όπως η Χιονάτη, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και η Τίνκερμπελ.

Γνωστές και ως “ηθοποιοί προσώπου”, οι πριγκίπισσες της Disney δεν πρέπει μόνο να μοιάζουν με τους χαρακτήρες, πρέπει επίσης να θυμούνται ατάκες από τις ταινίες τους, να παραμένουν στο πετσί του ρόλου καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής

τους, και να ξέρουν να τραγουδούν και να χορεύουν.

Μία πρώην “Χιονάτη”, γνωστή ως Doublenn μέσω του λογαριασμού της στο Reddit, πρόσφατα φιλοξένησε μία συνεδρία στη σελίδα της, στην οποία απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού, αποκαλύπτοντας το πόσο επίπονη δουλειά είναι το να δουλεύει κανείς στη Ντίσνεϊλαντ.

Όπως είπε η νεαρή ηθοποιός, προκειμένου να μπορέσει μία κοπέλα να υποδυθεί μία πριγκίπισσα της Disney, πρέπει να έχει τον σωστό σωματότυπο, να είναι στη σωστή ηλικία, και να έχει την κατάλληλη ιδιοσυγκρασία.

Προκειμένου να σε αποδεχθούν ως πριγκίπισσα, οι επικεφαλής της Disney υποβάλλουν τις κοπέλες σε μία μακρά και επίπονη οντισιόν. Αρχικά, τα κορίτσια ελέγχονται, έτσι ώστε να διαπιστωθεί με ποια πριγκίπισσα θα μπορούσαν να μοιάσουν, ενώ στη συνέχεια υποβάλλονται σε έναν αριθμό διαφόρων τεστ, όπως στον χορό, στην υποκριτική και σε συνεντεύξεις.

Επιπλέον, υπάρχουν και ορισμένοι φυσικοί περιορισμοί, καθώς μία πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ είναι τυπικά μεταξύ 1.63 μέτρα και 1.74 μέτρα, ενώ για χαρακτήρες όπως η Τίνκερμπελ, η Αλίκη και η Γουέντι, ο σωματότυπος πρέπει να είναι ακόμη μικρότερος, μεταξύ 1.50 και 1.58 μέτρα.

Η ηλικία είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας, αφού οι περισσότερες κοπέλες είναι μεταξύ 18 και 23 ετών. Μερικές ηθοποιοί αντέχουν στον ρόλο τους μέχρι και τα 27, ωστόσο καμία δεν ξεπερνάει το 27ο έτος της ηλικίας της, χωρίς να απολυθεί.

Εφόσον επιλεγούν, οι “τυχερές” ηθοποιοί περνούν μία πενθήμερη εκπαίδευση, στην οποία παρακολουθούν συστηματικά ταινίες με τον χαρακτήρα τους, έτσι ώστε να μάθουν να μιμούνται τις κινήσεις τους, αλλά και για να απομνημονεύσουν ορισμένες από τις ατάκες τους, τις οποίες στη συνέχεια οφείλουν να απαγγέλλουν εν ώρα εργασίας.

Όπως αποκαλύπτει η Doublenn, καθημερινά περνούσε περίπου μία ώρα, μόνο και μόνο για να ετοιμαστεί, φορώντας το φόρεμά της και τοποθετώντας το make up της. Και, όπως αναφέρει, ο κόπος δεν άξιζε την ανταμοιβή, αφού ο μισθός της αυξήθηκε από τα 13.50 δολάρια την ώρα, στα 16 δολάρια την ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα