Η γυναίκα που κυνηγάει τυφώνες!

21:56 8/7/2012 - Πηγή: KoolNews

Στο μάτι του κυκλώνα, στην ορμή της καταιγίδας και κάθε ξεσπάσματος της φύσης ζει μια νέα γυναίκα με την μικρή της κόρη. Σκοπός τους να μετατρέψουν το χάος σε τέχνη…

Η φωτογράφος Καμίλ Σίμαν δεν είχε καμία διάθεση να κυνηγάει καταιγίδες. Για την ακρίβεια αυτό που την γοήτευε ήταν η φωτογραφία και μάλιστα με φόντο τους πάγους της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Όταν έφερε στον κόσμο την κορούλα της, όμως, η ηρεμία των παγωμένων τοπίων έσπασε μια και καλή…

Μόλις η πιτσιρίκα έγινε οκτώ ετών, ενθουσιασμένη από μια ταινία

καταστροφής, άρχισε να γκρινιάζει στη μαμά της, επιμένοντας ότι θα είναι πιο συναρπαστική η ζωή τους αν φωτογραφίζουν τυφώνες!

Λέγε, λέγε η πιτσιρίκα την έπεισα τη μαμά της και από το 2008 μέχρι σήμερα κυνηγούν μαζί φυσικές καταστροφές στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και έχουν ήδη γίνει διάσημες για τη δουλειά τους.

Η Σίμαν βλέπει τις φονικές ορμές της φύσης από το πρίσμα του καλλιτέχνη και το αποτέλεσμα της σύμπραξης αυτής είναι εικόνες γεμάτες δύναμη και μαγεία.

«Σίγουρα χρειάζεσαι τύχη για να καταφέρεις να πετύχεις μια σπουδαία λήψη αλλά χωρίς την βοήθεια των μετεωρολόγων δεν κάνεις τίποτε. Εκείνοι με στέλνουν στο σωστό σημείο και εγώ το μόνο που έχω να κάνω είναι να βρεθώ πανέτοιμη για τη μεγάλη λήψη στα λίγα λεπτά που θα έχω στη διάθεσή μου», εξηγεί η Καμίλ.

«Επιτρέπουμε στον τυφώνα να περάσει κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια μας καθώς το σκοτάδι πυκνώνει και οι αστραπές δημιουργούν ένα αλλόκοτο τοπίο», λέει η φωτογράφος με ενθουσιασμό για τη δουλειά της.

Όσο για το αν είναι επικίνδυνο αυτό που κάνει… Ναι, είναι αλλά τουλάχιστον αξίζει τον κόπο!

Keywords
Τυχαία Θέματα