Η Μουτσάτσου ξαναχτυπά! (vid)

Η επιστροφή της Κατερίνας Μουτσάτσου στο YouTube είναι το πρώτο τρανό παράδειγμα που το διάσημο hashtag του twitter #asemaskouklitsamou παίρνει σάρκα και οστά.

Από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο – Αντωνάτο

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι προσωπικό απέναντι στην Κατερίνα Μουτσάτσου,

πλην του ότι πλήγωσε τα παιδικά μου χρόνια με την ερμηνεία της στον ρόλο της 20χρονης γκόμενας τσίχλα – μπούκλα στο “Cheek to Cheek” του ΑΝΤ1.  Αν ξεπεράσουμε αυτή τη θολή ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τη συμπαθούσα.

Ήταν τον προηγούμενο χειμώνα, όταν μου ήρθε ένα email – κατακραυγή της ηθοποιού απέναντι στο ελληνικό δημόσιο, στο οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ η ίδια κατήγγειλε πως το Υπουργείο Πολιτισμού της έκλεψε την ιδέα ενός φεστιβάλ κινηματογράφου (λεπτομέρειες δεν θυμάμαι) και το ανέθεσε σε έναν πιο κοστοβόρο φορέα. Κλασική ελληνική λοβιτούρα μυρίστηκα και τη συμπόνεσα, αλλά ως εκεί.

Μετά ήρθε το “I’m hellene” και με έκανε να ψιλοαισθανθώ λίγο περήφανος για τη χώρα μου, την καταγωγή μου και να συμπονέσω και πάλι –ίσως- μια φτωχή πλην τίμια ηθοποιό που κάνει προσπάθειες για αξιοπρεπή παρουσία σε διεθνές επίπεδο, μέσω της οποίας δίνει και ένα βήμα έκφρασης του μεγαλείου του ελληνικού πολιτισμού στο διαδίκτυο. Μπορεί να σου φάνηκε φαιδρή και σένα, αλλά λίγο με ένοιαζε γιατί τα έλεγε καλά. Να δες και θυμήσου…

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δυο μήνες από αυτό το χτύπημά της και επέστρεψε. Αλλά τώρα κάτι δεν μου πάει καλά. Και πάλι κατακεραυνώνει μέχρι και τα κουνούπια που ίπτανται πάνω από την Ευρώπη και κάνουν τους Έλληνες να αγοράζουν τζάμπα φιδάκια, αλλά ειλικρινά σου λέω δεν είναι αυτό τόσο το πρόβλημά μου.

Πλέον έχω αρχίσει και πιστεύω πως – εξαιρουμένων των όποιων αγαθών προθέσεων που όντως ίσως να έχει – προσπαθεί να γίνει μια σύγχρονη Σοφία Βέμπο ή μια άλλη Μελίνα Μερκούρη, διαδίδοντας ανά τον κόσμο πως η Ελλάδα αξίζει σε γενικές γραμμές. Εγώ, σαν Έλληνας που διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής του στον μάταιο τούτο κόσμο, με την όποια παιδεία μου χάρισε η οικογένειά μου, η πορεία μου στην κοινωνία και οι σπουδές μου, θεωρώ πως δεν μου αξίζει αυτός ο εξευτελισμός. Όχι για Μελίνα Μερκούρη, ούτε για Ειρήνη Μερκούρη δεν μπορεί να πείσει το κορίτσι και πιέζεται τζάμπα. Ας της το πει κάποιος. Εγώ το μόνο που έχω να της πω – γράψω σε άπταιστα ιντερνετικά ελληνικά είναι το #asemaskouklitsamou. Άσε μας κουκλίτσα μου, άσε μας αγάπη μου, στον πόνο μας και την καθημερινότητά μας.

Αν επιμένεις ακόμα να τη στηρίζεις, οκ δες το.

Διαβάστε ακόμα:

* “Διάγγελμα” από τη Μουτσάτσου (vid)

* Metal Βενιζέλος (vid)

* Όλοι έξω τσαμπουκάς Iron Man-Thor (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα