Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Με την ομάδα να τρέχει 90’ και τον κόσμο να κάνει υπομονή, ο Ολυμπιακός παίζει να συνεχίσει στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά.

Από τον Πέτρο Κωστώπουλο

Καταρχήν πιστεύω ότι σήμερα θα κερδίσει η Ντόρτμουντ. Στη χειρότερη περίπτωση θα φέρει ισοπαλία. Για να κερδίσει η Μαρσέιγ θα πρέπει να γίνει θαύμα παρόμοιο με αυτό του Λαζάρου μέσα στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι ο Ντεσάμπ είναι παλιά πουτάνα. Και ειδικά στον αμυντικό τομέα. Αυτό

σημαίνει με απλά λόγια πως αν ο Ολυμπιακός φέρει ισοπαλία με την Άρσεναλ, θα συνεχίσει στο Europa League. Στο οποίο έχει και περισσότερες πιθανότητες να πάει μακρύτερα.

Άρα πιστεύω ότι ο Βαλβέρδε σήμερα θα ξεκινήσει από εκεί. Έτσι και αλλιώς η ομάδα -θέλει, δεν θέλει ο Βαλβέρδε- λόγο των τραυματισμών, θα κατέβει με αμυντική διάταξη. Δηλαδή τρία χαφ, τους Ορμπάιθ, Μοντέστο και Μανιάτης – btw μου αρέσει πολύ τελευταία, έτοιμος να βάλει γκολ είναι, αφού έχει ωραίο σουτ. Εντάξει, κανένας από αυτούς δεν είναι καλός στο δημιουργικό κομμάτι, όπως είναι ο Ιμπαγάσα, ο Μακούν, ακόμα και ο Φουστέρ, ο οποίος βέβαια δεν είναι καθαρόαιμο χαφ. Ακόμα και αυτός ο Γέστε χρήσιμος θα ήταν σήμερα για να βγάλει καμιά κάθετη μπαλιά στον Μιραλάς και τον Τζιμπούρ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την άνεση της Άρσεναλ να παίζει με 2η ομάδα, η οποία έχει παίκτες όπως ο Ροζίνσκι ή ο Αρσάβιν (όταν είναι ντεφορμέ φυσικά), που αν ερχόταν στην Ελλάδα θα έπεφταν και τα τσιμέντα, που λέει και ο Αλέφαντος. Άρα το βλέπω  συγκρατημένο τα παιχνίδι του Ολυμπιακού, τύπου Ντόρτμουντ και να προσπαθήσει να τους την κάτσει, όπως συνέβη πριν από 2 χρόνια με το γκολ του Λεονάρντο.

Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες της Άρσεναλ που θα παίξουν σήμερα είναι παικταράδες. Απλά είναι μια ομάδα που δεν έχει παίξει μαζί. Τουλάχιστον αρκετές φορές, για να έχει τους αυτοματισμούς που έχουν οι ομάδες του Βενγκέρ. Βέβαια ο άνθρωπος έχει αποδείξει ότι μαθαίνει μπάλα και ρομποτικό ποδόσφαιρο σε όποιον παίκτη κι αν έχει στα χέρια του. Υποφέρει στην Αγγλία φέτος και ο δικός του βασικός στόχος, όπως και του Ολυμπιακού, είναι να πάει καλά στο πρωτάθλημα και να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, καταφέρνοντας να πλασαριστεί σε μία από τις πρώτες 4 θέσεις. Από τον Ολυμπιακό είχε χάσει πριν από 2 χρόνια με τα “δεύτερα”, αλλά στον Παναθηναϊκό με άλλα “δεύτερα” είχε ρίξει 3 πριν από κάτι χρόνια. Και ο ΠΑΟ τότε είχε πολύ καλή ομάδα.

Δεν ξέρω γιατί αλλά για σήμερα το βράδυ μου έχει κάτσει σαν παίκτης “κλειδί” κυρίως ο Μιραλάς. Είναι ο μόνος από τους Ολυμπιακούς που μπορεί να δημιουργήσει κατάσταση από εκεί που δεν υπάρχει. Αν δεν έχεις χαφ να σου φτιάξουν φάσεις με κάθετες μπαλιές, χρειάζεσαι κάποιον με 2 τρίπλες να “καβαλάει” το πρέσινγκ. Για αυτό βλέπω ότι και το σύστημα του Ολυμπιακού σήμερα το βράδυ θα είναι κάτι σε  4-4-2 με τον Χολέμπας να προστίθεται στους άλλους τρεις χαφ. Θα ήταν ωραίο σε τέτοιο ματς να πίστευες ότι ο Φετφατζίδης μπορεί να παίξει καλά. Μπορείς να το πιστέψεις όμως; Ούτε με τη Δόξα, ούτε με τον Παναιτωλικό το έδειξε!

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν μπει γκολ γ

Keywords
Τυχαία Θέματα