Η Τρόικα «κούρεψε» 500.000 ευρώ που μάζεψε ο κόσμος για την θεραπεία της μικρής Μαρίας

Τραγική εξέλιξη έχει λάβει η πορεία συγκέντρωσης χρημάτων για χάρη της μικρής Μαρίας που πάσχει από καρκίνο. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κοριτσάκι από την Κατερίνη η οποία πριν τρία χρόνια είχε διαγνωστεί από σπάνια μορφή καρκίνου στο κεφάλι. Η μικρή αφού είχε υποβληθεί σε επεμβάσεις και εντατικές θεραπείες προκειμένου να αντιμετωπίσει την ασθένειά της, σημείωσε σημαντική βελτίωση.

Παρά ταύτα η ανάγκη να μεταβεί σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο του Τέξας προκειμένου να καταπολεμήσει

οριστικά την επάρατη νόσο είναι επιβεβλημένη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, το αναγκαίο ποσό ανερχόταν στα 520.000 δολάρια και ένας Έλληνας τερματοφύλακας του κυπριακού ΑΠΟΕΛ και πρώην άσος της ΑΕΚ Διονύσης Χιώτης, προσφέρθηκε να ηγηθεί μιας εκστρατείας συγκέντρωσης του ποσού. Μετά από τρία χρόνια μάλιστα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 500.000 ευρώ και όπως όλα έδειχναν το ταξίδι της Μαρίας είχε φτάσει ένα βήμα πρίν την υλοποίησή του.

Το κούρεμα όμως που επέφερε η κρίση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος στις καταθέσεις, οδήγησε στην περικοπή 122.000 ευρώ από το ποσό, κάτι που προκάλεσε οργή και απογοήτευση.

Ο ίδιος ο Διονύσης Χιώτης υποστηρίζει πως συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί είναι για την θεραπεία της μικρής Μαρίας, χωρίς ωστόσο να πείσει τους «σκληρούς» εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να απαλλάξουν από το κούρεμα τον λογαριασμό αυτό.

Η αγανάκτηση του Έλληνα γκολκίπερ και των φίλων του στα social media για την ανάλγητη αυτή κίνηση της Τροίκας είναι μεγάλη και τα σχόλια στο διαδίκτυο για την απαράδεκτη ενέργεια των δανειστών είναι πολύ αιχμηρά.

Η ανάρτηση του Διονύση Χιώτη στο facebook:

Keywords
Τυχαία Θέματα