Η Τρόικα πρότεινε κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας!

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται μία πρόταση των δανειστών μας η οποία έγινε μία ημέρα μετά το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας Σύμφωνα με αυτήν λόγω του υψηλού κόστους των αμυντικών δαπανών της χώρας μας, προτείνεται η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (η έκθεση της Τρόικας) και συγκεκριμένα, στη σελίδα 24, συνοδεία γραφημάτων αναφέρεται στην «συνεισφορά των δαπανών της Αμυνας, στη δημοσιονομική προσαρμογή». Η Εκθεση

σημειώνει ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά το υψηλότερο δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην εφαρμογή του Μνημονίου που οδήγησε στη μείωση των δαπανών. Η Εκθεση παρουσιάζει το σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 62% και κατά 41% των μισθών και των συντάξεων των ενόπλων δυνάμεων, για την περίοδο 2009 – 2016.

Παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με την Κομισιόν- οι στρατιωτικές επιχειρησιακές δαπάνες και οι μισθοί με τις συντάξεις για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθούν κατά 62% και 41% (οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις), «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εκλογίκευση των αμυντικών δαπανών».

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα – πρόταση ότι προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι αμυντικές δαπάνες: «Απαιτείται ωστόσο η αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας»!

Keywords
Τυχαία Θέματα