Η υποδοχή των πρωταθλητών Ευρώπης από τον Κάρολο Παπούλια [Εικόνες]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωταθλητή Ευρώπης τις δύο τελευταίες σεζόν, Ολυμπιακό.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας συνεχάρη διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες και όσους δούλεψαν για την επιτυχία των “back to back” τίτλων στην Ευρωλίγκα από την ομάδα του Πειραιά. «Κάνατε τους Έλληνες υπερήφανους»

είπε απευθυνόμενος προς τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Κάρολος Παπούλιας.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, παρέδωσαν στον πρώτο πολίτη της χώρας, μία ερυθρόλευκη φανέλα με το Νο 1 και τυπωμένο το επίθετό του στο πίσω μέρος της φανέλας. Ο Γιώργος Πρίντεζης παρέδωσε ένα εισιτήριο διαρκείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους αγώνες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Ο Κάρολος Παπούλιας χαιρέτισε έναν έναν τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να συστήνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάθε έναν, λέγοντας το όνομα και το επίθετο. Όταν είχε φτάσει η σειρά του Κώστα Παπανικολάου, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Ο αδελφός του Παπανικολάου είναι υποψήφιος για την προεδρική φρουρά. Να τον προσέχετε, να μην του βάζετε τιμωρίες».

Ο Κάρολος Παπούλιας γέλασε με το σχόλιο του Μάντζαρη. Στη συνέχεια, ο Κάρολος Παπούλιας παρέδωσε το αναμνηστικό τιμητικό μετάλλιο της Προεδρείας σε κάθε έναν από τους πρωταγωνιστές. Όλοι οι «ερυθρόλευκοι» εξέφρασαν το σεβασμό τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δήλωσαν πως είναι μεγάλη τιμή η πρόσκληση που δέχτηκαν από εκείνον. Πέρυσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε καλέσει τον Ολυμπιακό, μετά την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά καθώς άρχιζε άμεσα η σειρά των τελικών της Α1 με τον Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν και να επισκεφθούν τον Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας απευθύνθηκε στους πρωταγωνιστές της επιτυχίας λέγοντας: «Θέλω να σας συγχαρώ για αυτό που καταφέρατε. Το μέγεθος της επιτυχίας σας είναι τεράστιο, αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερα από όλα είναι το μήνυμα που περνάτε. Δίνετε κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και σε μία περίοδο κρίσης χαράζετε τους δρόμους για το πώς μέχρι να μάχονται οι νέοι για να κερδίζουν. Συγχαρητήρια, μας κάνατε υπερήφανους. Στείλατε μήνυμα πως ακόμη και με λιγότερα χρήματα από άλλες ομάδες, οι Έλληνες καταφέρνουμε να διαπρέπουμε και να κατακτούμε την κορυφή».

Το λόγο πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος είχε οδηγήσει το 1994 τον Ολυμπιακό στο πρώτο φάιναλ φορ της ιστορίας του στο Τελ Αβίβ, αλλά δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό, από την Μπανταλόνα. Με τον Γιάννη Ιωαννίδη προπονητή, ο Ολυμπιακός είχε συμμετάσχει και στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα έναν χρόνο αργότερα, για να ηττηθεί στον τελικό, το 1995, από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ομάδα που νίκησε στο εφετινό τελικό του Λονδίνου παίρνοντας εκδίκηση από τη «Βασίλισσα» 18 χρόνια αργότερα. «Η αισιοδοξία, το μήνυμα που δώσατε, σε μία χώρα που αυτή τη στιγμή περνά τα πάνδυνα είναι το πιο σημαντικό σας επίτευγμα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε ν’ αποδείξει ότι όταν υπάρχει ομάδα και είμαστε όλοι μαζί μπορούμε κάλλιστα να πετύχουμε πράγματα, τα οποία χώρες τεράστιες δεν μπορούν να τα πετύχουν. Πρώτα απ΄ όλα θα μείνει στην ιστορία το σκορ. Να παίξεις τελικό και να φτάσει σε τέτοια έκταση το σκορ, δηλαδή να πετύχει μία ομάδα 100 πόντους είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Εντάξει στη ζωή όλα γίνονται αλλά είναι δύσκολο να ξαναγίνει.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Εγώ πήγα έξι φορές σε φάιναλ φορ και σε τρεις τελικούς. Ο Γιαννάκης πήγε… δεν το σήκωσε! Λοιπόν, τώρα χαιρόμαστε που ένας Έλληνας ανοίγει την αγορά για τα νέα τα παιδιά στέλνοντας το μήνυμα πως οι Έλληνες προπονητές πράγματι είναι ικανοί. Από εδώ και πέρα θα βρούμε πολλές θέσεις και εντός και εκτός Ελλάδας. Να είστε γεροί, να συνεχίσετε έτσι με αυτή την αρχή και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Ευχαριστούμε πάρα πολύ!»

Ο συνιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος, στάθηκε στο κέντρο της αίθουσας υποδοχής του Προεδρικού Μεγάρου και είπε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη: «Σας ευχαριστούμε πολύ που μας τιμάτε. Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες». Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πήρε εν συνεχεία το λόγο: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή πρόσκληση. Αυτό που μας δίνει χαρά είναι ότι κάναμε εκατομύρια Έλληνες υπερήφανους ανεξάρτητα συλλογικής προτίμησης».

Κατά την έξοδο των «ερυθρόλευκων» από το Προεδρικό Μέγαρο, οι πρωταγωνιστές έκαναν δηλώσεις στις κάμερες. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος συγκινημένος τόνισε: «Πριν δεκατέσσερις μήνες είχαμε κάνει μία δήλωση και είχαμε πει πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή. Νομίζω ξημέρωσε για τα καλά. Είμαστε υπερήφανοι για το μοναδικό αυτό επίτευγμα… δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά είναι ένα ιστορικό επίτευγμα, αλλά είμαστε ακόμη πιο χαρούμενοι και υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο το πετύχαμε. Ήταν ο τρόπος που είχαμε ονειρευτεί και οραματιστεί. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και πολλά ευχαριστώ για αυτούς που ήταν πάντα δίπλα μας. Είναι η μέγιστη τιμή να μας υποδέχεται ο πρώτος πολίτης της χώρας. Δεν υπάρχει κάτι ανώτερο. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, εξήγησε: «Εμείς δώσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εισιτήριο διαρκείας και τον περιμένουμε να έρθει να δει τους αγώνες μας του χρόνου. Βέβαια του δώσαμε και μία αναμνηστική φανέλα με το Νο 1 και τυπωμένο το επίθετό του. Πέρυσι μας είχε καλέσει και πάλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας δεν μας είχε επιτρέψει, καθώς είχαμε τους τελικούς και δεν βρέθηκε ημερομηνία. Αλλά… είναι καλύτερο όταν έρχεσαι μετά από δύο διαδοχικούς τίτλους».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Είναι τεράστια τιμή για την ομάδα μας να μας υποδέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την επιτυχία. Νιώθουμε υπερήφανοι πραγματικά και αυτό δεν είναι μία τυπική δήλωση. Πραγματικά, έτσι το νιώθουμε». Όταν ζητήθηκε από το Γιώργο Μπαρτζώκα να αποκαλύψει τι του είπε κατ’ ιδίαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, απάντησε: «Απλώς με ρώτησε πως ήμουν τόσο ψύχραιμος!»

Ο Κάιλ Χάινς ήταν από τους καλύτερος παίκτες του Ολυμπιακού στο σύνολο των δύο αγώνων στο φάιναλ φορ του Λονδίνου: «Είναι μεγάλη τιμή. Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μας υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Για μένα ειδικά που είμαι ξένος αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη τιμή να έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά και να μοιραστούμε σήμερα τη χαρά μας μαζί με τον πρώτο πολίτη της Ελλάδας,» υπογράμμισε ο Χάινς. Περίμενε όταν υπέγραφε στον Ολυμπιακό πως θα κατακτούσε όλα αυτά τα τρόπαια και θα γνώριζε τιμές, όπως η σημερινή: «Ε λοιπόν ναι. Τα περίμενα. Αυτός ήταν τουλάχιστον ο στόχος μου όταν ήρθα. Να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τίτλους, να κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και τους Έλληνες» απάντησε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ.

Πως είναι τα συναισθήματα της κατάκτησης της κορυφής, δύο ημέρες μετά τον τελικό; «Ίδια με την νύχτα της περασμένης Κυριακής; «Είναι καλύτερα. Βέβαια, νομίζω πως όλοι θα το συνειδητοποιήσουμε καλύτερα αυτό που πετύχαμε, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η σεζόν. Όταν θα έχουμε χαλαρώσει και θα καθίσουμε να σκεφτούμε όλα όσα ζήσαμε αυτή τη χρονιά. Πάντως, κάθε που περνά κάνει ακόμη πιο γλυκιά την αίσθηση,» πρόσθεσε ο Χάινς για να μιλήσει στο τέλος και για τους τελικούς των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην τελική σειρά και ο Κάιλ Χάινς σχολίασε καταλήγοντας: «Νομίζω πως και φέτος εμείς θα είμαστε οι πρωταθλητές. Βέβαια, είναι μία ξεχωριστή κατάσταση να πρέπει τώρα να ξεχάσουμε πως κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα και να πρέπει να συγκεντρωθούμε στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τους φιλάθλους μας. Το ξέρουμε αυτό και υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας όταν βγούμε στο παρκέ για να υπερασπιστούμε και αυτόν τον τίτλο».

Kάντε κλικ επάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα