Ήρθε το ηλεκτρονικό κουτάλι για ασθενείς με Πάρκινσον [εικόνες]

20:51 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ένα καινούριο επίτευγμα της τεχνολογίας έρχεται να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από Πάρκινσον και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Το Liftware Spoon είναι ένα ειδικό κουτάλι το οποίο «εξισορροπεί» το χαρακτηριστικό τρέμουλο των χεριών.

Η συσκευή λειτουργεί όπως περίπου μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα καθώς αποτελείται από τη λαβή που περιέχει την μπαταρία και τα ηλεκτρονικά μέρη και ένα αφαιρούμενο τμήμα που είναι το κουτάλι.

Στη λαβή υπάρχουν αισθητήρες που ανιχνεύουν την κίνηση του χεριού, ταυτόχρονα ενεργοποιούνται αυτόματα κάποια ειδικά μοτέρ τα οποία μετακινούν το

κουτάλι προς την αντίθετη κατεύθυνση , ακυρώνοντας ουσιαστικά το τρέμουλο και κάνοντας ευκολότερο το γεύμα για τον πάσχοντα.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, παρατηρήθηκε στους ασθενείς μείωση της τάξης του 75% στην αστάθεια του κουταλιού.

Η διάθεση της συσκευής θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα σε τιμή άγνωστη μέχρι στιγμής. Επιπλέον, η κατασκευάστρια εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει και άλλα εξαρτήματα που θα προσαρμόζονται στην συσκευή.,

Keywords
Τυχαία Θέματα