Καμπανάκι κινδύνου στις τράπεζες – Επιτήδειοι προσπαθούν να υποκλέψουν ηλεκτρονικά στοιχεία

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες oι υπηρεσίες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος καθώς και οι υπηρεσίες e-banking των τραπεζών, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν κακόβουλα μηνύματα που δέχονται πολίτες στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το mail που τις τελευταίες ώρες έχουν λάβει χιλιάδες πελάτες

τράπεζας στο οποίο οι επιτήδειοι ενσωματώνουν το κείμενο «Έχετε υπερβεί τον επιτρεπόμενο αριθμό προσπαθειών για την ενεργοποίηση της κάρτας στην υπηρεσία Verified by Visa και για δική σας ασφάλεια η κάρτα σας έχει μπλοκαριστεί».

Στη συνέχεια, το e-mail παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα στην οποία ο χρήστης πρέπει να πληκτρολογήσει τα στοιχεία της κάρτας του, προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός. Το φαινόμενο έχει τις ρίζες του σε χώρες της Ανατολικής Ασίας , στέλνοντας μαζικά παραπλανητικά e-mail στους πελάτες τους, προτρέποντάς τους να δώσουν τους κωδικούς εισόδου στα συστήματα ηλεκτρονικής τραπεζικής, ώστε στη συνέχεια να «σηκώσουν» από αυτούς τα όποια χρήματα υπάρχουν.

Τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην απαντούν σε παρόμοιου τύπου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητούν προσωπικά στοιχεία, αλλά ούτε να επισκέπτονται επισυναπτόμενους συνδέσμους που υπάρχουν σε αυτά.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα