Καύσωνας δίχως έλεος τη Δευτέρα!

Ζεσταίνεστε; Κι ακόμα δεν είδατε τίποτα… Η πιο καυτή μέρα του καλοκαιριού είναι η αυριανή, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 43 βαθμούς Κελσίου και τροπικές καταιγίδες να ξεσπούν σε Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.

Μην κυκλοφορείτε στους δρόμους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο και μην αθλείστε παρά μόνο αν είστε δίπλα στο κύμα με αντηλιακό στο κορμί, γιαλιά ηλίου και καπέλο στο κεφάλι. Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι η Δευτέρα θα είναι η μέρα κορύφωσης του καύσωνα.

Στις οδηγίες που εξέδωσε για την

προφύλαξη του πληθυσμού συνιστά «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Ήδη, το όζον ξεπέρασε τις ανώτερες επιτρεπόμενες τιμές του στο Περιστέρι, στη Γεωπονική Σχολή και τη Νέα Σμύρνη.

Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 43 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας τη Δευτέρα την πιο θερμή του παρατεταμένου καύσωνα που βιώνουμε από τις 5 Ιουλίου. Μειωμένη θα είναι η θερμοκρασία μόνο στα νότια προάστια και στην ανατολική Αττική. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, αναμένονται ωστόσο βροχές και καταιγίδες.

Τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται για όλους καλύτερα από το βράδυ της Δευτέρα καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας κατά οκτώ με δέκα βαθμούς. Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα πέσει στους 34 βαθμούς Κελσίου, και θα μειωθεί περαιτέρω την Τετάρτη και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή δεν αποκλείεται να έχουμε σχετικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Υπομονή…

Keywords
Τυχαία Θέματα