Κάν’ το όπως ο Νορβηγός πρωθυπουργός – O Σαμαράς ταρίφας, ο Τσίπρας καντινιέρης

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, υποδύθηκε τον… ταξιτζή με σκοπό να ακούσει τη γνώμη του λαού σε διάφορα θέματα, αφού μέσα στο ταξί οι συζητήσεις είναι ειλικρινείς.

Από τον Ινστρούκτορα

Η είδηση αυτή παίζει παντού στο διαδίκτυο και άντε τώρα να προσπαθήσεις να το παίξεις υπεράνω, να προσπεράσεις την είδηση σχολιάζοντας «πόσο λαϊκιστής», χωρίς να κάνεις τους συνειρμούς.

Μεταξύ

μας, τώρα. Ποιος δεν σκέφτηκε τι θα γινόταν αν κατέβαινε ο Αντώνης Σαμαράς να κάνει κούρσες στην Αθήνα;

Ας αρχίσουμε με το βασικό. Ο Νορβηγός πρωθυπουργός πρέπει να έκανε περίπου 20 κούρσες με πελάτες. Στην Ελλάδα, ο δικός μας το πολύ να έπαιζε τάβλι και άλλοι 10 πάνω από το κεφάλι του να σχολίαζαν. Το ταξί στην Ελλάδα, άλλωστε, θεωρείται πλέον είδος πολυτελείας.

Με το αριστερό χέρι πιο μαυρισμένο από το δεξί, να κρέμεται από την πόρτα (θα έχει μπει στο πετσί του ρόλου), να παίρνει κούρσα για Μπουρνάζι και να προσπαθεί να μάθει τι απασχολεί τον 20χρονο…

Αντίστοιχοι συνειρμοί μπορούν να γίνουν και για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ρόλο καφετζή, να προσπαθεί να αφουγκραστεί τον καημό των συνταξιούχων. Με ποδίτσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας καντινιέρης, να πουλάει βρώμικο στους νεαρούς ξενύχτες, λέγοντας ατάκες του στυλ "δεν παχαίνει ομορφαίνει". Με σκούφο του σεφ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μεταλλωρύχος. Με το χαρακτηριστικό καπέλο.

Ο Πάνος Καμμένος καπετάνιος σε φέρι μποτ. Με το λευκό, τιμημένο, καπέλο του καπετάνιου.

Όχι, ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποδύεται τον πολιτικό τώρα, δεν θα μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο ταυτόχρονα! Και μάλιστα με κόμμα στη Βούλη.

Σε μια χώρα που έχει τον ψυχισμό της μύγας που παίρνει φόρα, τρακαίρνει στο τζάμι και την αμέσως επόμενη στιγμή κάνει ξανά το ίδιο, τέτοιου είδους συνταγές επικοινωνιακής πολιτικής μοιάζουν πλέον με… όαση! Δυστυχώς.

Βλέπετε, σε άλλες χώρες υπάρχουν χαρούμενοι πολιτικοί και ακόμη πιο χαρούμενοι πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα