Κοχυλάκια με μπρόκολο, τσένταρ και μουστάρδα!

Συνδυάστε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά! Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να αφήσετε το κρέας (το οποίο δεν πρέπει να καταναλώνεται σε καθημερινή βάση) χωρίς να στερηθείτε τις όμορφες γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά.

Τι θα χρειαστείτε:

• 3 φλιτζάνια φρέσκο μπρόκολο

• 400 γραμμάτια μικρά ζυμαρικά

• 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο

• 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

• 2 ½ φλιτζάνια γάλα

• 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ

• 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

• Αλάτι και πιπέρι

Πως

θα το ετοιμάσετε:

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ζυμαρικά και το αλάτι και αφήστε να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Περίπου 4-5 λεπτά πριν το τέλος, ρίψτε τα κομματάκια του μπρόκολου μέσα, και μαγειρέψτε τα μαζί. Στραγγίστε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και με μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανατέψτε καλά, για περίπου 2 λεπτά. Σιγά-σιγά, προσθέστε και το γάλα, ενώ ανακατεύετε. Μόλις το μείγμα σας γίνει ομοιόμορφο, αφήστε το να πήξει για 5 λεπτά. Βγάλτε το από το μάτι της κουζίνας και προσθέστε το τυρί, το πιπέρι καγιέν και τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, ρίξτε τη σάλτσα τυριών στα ζυμαρικά και μπρόκολο και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό. Είστε έτοιμοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα