Κομισιόν: Η Τουρκία δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες

Ενώ απομένουν μόλις 10 μέρες για την λήξη της προθεσμίας, μέσα στην οποία η Τουρκία θα έπρεπε να είχε συμμορφωθεί με τις προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας, οι Βρυξέλλες διαπιστώνουν ότι η Άγκυρα έχει ικανοποιήσει λιγότερους από τους μισούς όρους.

Η Μάρτα Σιγκάν, διευθύντρια της Κομισιόν για ζητήματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων ανακοίνωσε την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πλήρως ή μερικώς μόλις 35 από τις

72 προϋποθέσεις, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθέτησης.

Όπως προβλέπει η Ευρω-τουρκική συμφωνία για το προσφυγικό, η Ε.Ε. θα πρέπει έως το τέλος Ιουνίου να άρει το καθεστώς βίζας προς τους Τούρκους πολίτες που θα θελήσουν να επισκεφτούν μια από τις 28 χώρες της Ένωσης. Ως προϋπόθεση για την άρση των περιορισμών, η Τουρκία θα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από όρους, ανάμεσα στους οποίους είναι και η πλήρης άρση των περιορισμών στις βίζες για την Κύπρο την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ως ανεξάρτητο κράτος, μέλος της Ε.Ε.

Η προθεσμία για την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων λήγει στις 30 Απριλίου και στις 4 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο για το εάν η Τουρκία πρόλαβε να ανταποκριθεί.

Η έγκριση της άρσης των περιορισμών μετακίνησης των Τούρκων πολιτών πρέπει να δοθεί από το Ευρωκοινοβούλιο και στην συνέχεια να δοθεί έγκριση από κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. ξεχωριστά. Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι η Άγκυρα θα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως όλες τις προϋποθέσεις πριν αρθεί το καθεστώς της βίζας.

The post Κομισιόν: Η Τουρκία δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα