Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε balsamico

Πως το λέμε; “Κρύο καιρός για δύο”. Για αυτό επιστρέφουμε στα πιο gourmet πιάτα για να μην νομίζει το έτερον ήμισυ ότι δεν την προσέχεις.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Αφού κάναμε μια γύρα από τα street foods, όπως burger και σουβλάκια, που μπορείς να τα κάνεις και εσύ στην κουζίνα σου, καιρός να επιστρέψουμε σε πιο “περίεργες” συνταγές.

Γιατί και τα λεφτά για έξω δεν περισσεύουν και η αλήθεια είναι πως το κρύο σου το βγάζει το να μείνεις μέσα, με φαγητό, κρασί, ωραία μουσική και το κορίτσι. Έτσι για να μην λέει ότι δεν την προσέχεις, πάρε να έχεις μια συνταγή ωραία, που την φτιάχνεις εύκολα. Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε balsamico…

Υλικά (για 6 άτομα)
* 6 φιλέτα κοτόπουλο

* 1/2 φλιτζ. ξίδι Balsamico

* 80 ml ελαιόλαδο

* 20 γρ. πράσινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

* 25 γρ. μαύρη ζάχαρη

* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

* Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

* Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
01. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλο.

02. Αφήνετε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 2 ώρες το λιγότερο και στη συνέχεια τα ψήνετε είτε στη σχάρα είτε στο τηγάνι.

03. Σερβίρετε με ψητά λαχανικά και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά.

04. Το κρασί μην ξεχάσεις να έχεις σε σωστή θερμοκρασία.

Διαβάστε ακόμα:

* Κοτόπουλο με μέλι & ουίσκι

* Pizza με γαλοπούλα & μανιτάρια

* Μοσχάρι με πιπέρι & κολοκυθάκια

Keywords
Αναζητήσεις
κοτοπουλο μαριναρισμενο με μπαλσαμικο
Τυχαία Θέματα