Κρίμα, αλλά είμαστε κατώτεροί τους

Λίγη ώρα μετά τα χθεσινά αποτρόπαια εγκλήματα των γνωστών ανεγκέφαλων, ο Ιβκοβιτς και Ομπράντοβιτς δείξανε ότι αντίπαλοι υπάρχουν μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών.

Είναι γνωστή και η σχέση που έχουν οι δύο προπονητές του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και ο αλληλοσεβασμός των παιχτών μεταξύ των δύο ομάδων. Οπότε θα μπορούσε να μην

αποτελεί καν είδηση-και έτσι θα έπρεπε- η στάση αμφότερων μετά το χθεσινό επεισόδιο των λίγων ανεγκέφαλων. Αλλά επειδή ειδικά τον τελευταίο καιρό, στην Ελλάδα αμφισβητούνται και τα τελευταία ψήγματα λογικής σκέψης και νηφάλιας κρίσης, καλό είναι, επί του προκειμένου, να μην παραλείπονται τα αυτονόητα.

Λίγη ώρα αργότερα από την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς επισκέφθηκε την ομάδα του Παναθηναϊκού, ώστε να ενημερωθεί καταρχήν για την υγεία των δύο νοσηλευμένων (Περπέρογλου και Σμιθ), αλλά και για να ακούσει από «πρώτο χέρι» τα συμβάντα του πούλμαν. Από την μεριά τους οι Τσαρτσαρής, Μπατίστ και Μάριτς, αφού τον συνεχάρησαν για την μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, του έδειξαν βίντεο και φωτογραφίες (που είχαν τραβήξει οι ίδιοι) από την επίθεση που είχαν δεχτεί μόλις μερικά λεπτά πριν. Εν συνεχεία, ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε με τον κουμπάρο του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς για αρκετή ώρα, με τους δύο να καταλήγουν στο αυτονόητο. Ότι δηλαδή καταδικάζουν τα επεισόδια και νιώθουν αποστροφή και δυσαρέσκεια, για τα όσα μόλις, είχαν λάβει χώρα.

Μαζί με τον Ίβκοβιτς ήταν και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος συνομιλούσε για μισή ώρα με τους παίχτες του Παναθηναϊκού. Ενώ λίγη ώρα αργότερα και αφού η αποστολή του Παναθηναϊκού ετοιμαζόταν για αναχώρηση, μαζί τους συνοδεία ήταν και κάποια μέλη από τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος περίμενε να δει την αποχώρηση των «πρασίνων» με το πούλμαν, δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τους Διαμαντίδη και Καϊμακόγλου για την ομαδική και ατομική του επιτυχία στο final-4, ενώ όταν ήρθε η ώρα της αποχώρησης από το γήπεδο αγκαλιαστήκαν ένθερμα με τους τελευταίους να φωνάζουν χαρακτηριστικά στους ερυθρόλευκους «Μπράβο μάγκες».

Δυστυχώς, η λογική παραμερίζεται όταν γίνονται επεισόδια σαν τα χθεσινά και πολύ θα θέλαμε το «ευ αγωνίζεσθαι» που τιμούν και εκτός γηπέδων οι δύο ομάδες, να ήταν η φυσική προέκταση και των οπαδικών συμπεριφορών. Ας ελπίσουμε έστω και με πολλή δόση αφέλειας, ότι αυτή τη φορά θα είναι η τελευταία που ζήσαμε τέτοιου είδους επεισόδια-προφανώς κάτι τέτοιο είναι λιγότερο πιθανόν να συμβεί από το να κερδίσει το ΚΚΕ τις επερχόμενες εκλογές, αλλά λέμε τώρα- και ότι οι καφρολάγνοι κάποια στιγμή θα εκλείψουν από τα γήπεδα. Η πικρή αλήθεια βέβαια, είναι ότι όσο συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα συγκεκριμένες, καλά οργανωμένες, μειονότητες επιβάλλοντας ατιμώρητα τον χουλιγκανισμό τους, δύσκολα θα μπορέσει να αλλάξει το οτιδήποτε στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα:

* Η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου

* Γιορτάζοντας με τον Θρύλο στην Πόλη…

* Τι είχες Μίλος, τι είχα πάντα…

Keywords
Τυχαία Θέματα