Κυνηγητό για την αδήλωτη εργασία με υπέρογκα ποσά για τους παραβάτες

Πάνω από 1.000 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας έχουν βγει στους δρόμους όλης της χώρας για «σαφάρι» παράνομης και αδήλωτης εργασίας.

«Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν θα υπάρξει ξανά ανομία στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega σχετικά με το νέο ποινολόγιο κατά της αδήλωτης.

«Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση», τόνισε ο υπουργός, συμβουλεύοντας μάλιστα τους επιχειρηματίες πως με τα νέα

πρόστιμα δεν θα συμφέρει να παρανομούν, αφού η εφαρμογή τους θα είναι σχεδόν καταστροφική για τον επιχειρηματία.

Μάλιστα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός δήλωσε πως τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου παρουσιάζουν σημαντικά δείγματα συμμόρφωσης υπό την απειλή και του τσουχτερού προστίμου.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Εργάνη" - που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων - την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε εκτίναξη των προσλήψεων φθάνοντας στις 9.486, που αποτελεί τον υψηλότερο ιστορικά αριθμό προσλήψεων για τον μήνα Σεπτέμβριο», ανέφερε και πρόσθεσε ο κ Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία θα ανέρχονται πλέον στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού ανά αδήλωτο εργαζόμενο - 10.550 ευρώ για τους άνω των 25 ετών αδήλωτους εργαζόμενους, 9.200 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών – ενώ οι ποινές αυτές θα επιβάλλονται άμεσα και επιτόπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα