Λάθος το (υπερπολύτιμο) Ctlr-Alt-Delete δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς στο Χάρβαρντ [βίντεο]

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτ παραδέχτηκε επιτέλους ότι ήταν λάθος του να εξαναγκάσει τους χρήστες των υπολογιστών να πατάνε Ctrl-Alt-Delete στο πληκτρολόγιό τους για να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές τους.

Σε συνέντευξή του στην καμπάνια συγκέντρωσης δωρεών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο Γκέιτς συζήτησε για τις πρώτες μέρες της Microsoft και τη σημαντική απόφαση για το Control-Alt-Delete.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια

παλιά εκδοχή των Windows στη δουλειά, τότε θα έχετε εμπειρία από τη χρήση του περίφημου συνδυασμού κουμπιών Control-Alt-Delete, ο οποίος είχε δημιουργηθεί για να αποτρέπει το «χακάρισμα» του υπολογιστή.

«Ήταν λάθος», παραδέχτηκε ο Γκέιτς σε ένα κοινό το οποίο βρήκε αστεία την ειλικρίνειά του. «Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα μόνο κουμπί, ο άνδρας που έφτιαξε τα IBM πληκτρολόγια δεν ήθελε να μας δώσει ένα μόνο κουμπί», πρόσθεσε.

Ο συνδυασμός αυτός υπάρχει ακόμα στα Windows 8, επιτρέποντας στους χρήστες να κλειδώνουν τη συσκευή τους ή να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα task manager.

Αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που έχει παραδεχτεί ο Μπιλ Γκέιτς, καθώς νωρίτερα αυτή τη χρονιά ο πρόεδρος της Μicrosoft, αναγνώρισε ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να κατακλύσει την αγορά κινητών τηλεφόνων όταν μπορούσε.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα