Λαζαρίδης: Ανύπαρκτα νούμερα οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής- Τι είπε για Σαμαρά και Βορίδη

10:54 2/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο άνθρωπος που είναι δίπλα στον πρωθυπουργό όσο κανένας άλλος, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης πήρε θέση για την πολιτική επικαιρότητα σχολιάζοντας τόσο την θέση του Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου όσο και την τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα για συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με την άποψη του Μάκη Βορίδη που προκάλεσε έντονη ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ

ο κ. Λαζαρίδης όχι μόνο δεν προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά υποστήριξε ότι τις ίδιες θέσεις με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ έχει εκφράσει στο παρελθόν και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς!

«Οσον αφορά το παρελθόν όλοι έχουμε απόψεις, αυτό το έχει πει και ο Αντώνης Σαμαρας. Απλώς τώρα δεν είναι η ώρα να λεμε όλα αυτά τα πράγματα». σημείωσε χαρακτηριστικά ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού ενώ διευκρίνισε πως στο πλαίσιο του συνεδρίου μπορούν να ακουστούν τέτοια πράγματα ενώ πρόσθεσε πως «αν ψάξεις στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά θα δεις ότι πιθανόν σκέφτεται το ίδιο, ίσως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να σκέφτεται το ίδιο για τη Νέα Δημοκρατία».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα για συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Λαζαρίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου τονίζοντας πως «η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Όπως βλέπετε δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί. Και δεν το κάνουμε τυχαία, δεν το κάνω μόνο εγώ, το κόμμα το κάνει. Τους αποκαλούμε σαν αυτό που είναι. Όχι με το όνομα το οποίο επικαλούνται. Αυτό το ξεκαθάρισε τελικά και ο κ. Πολύδωρας ο ίδιος για να είμαστε δίκαιοι, μετά. Αυτό επειδή ήταν παρεξηγήσιμο όπως το είπε, το διευκρίνισε ο άνθρωπος, έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ότι πολιτική διάσταση δεν υπάρχει».

Μάλιστα ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής «νούμερα που δεν υπάρχουν». «Τα άκρα πάντα τα βάζεις στα άκρα, όταν είναι άκρα. Για να βάλεις τα όρια της ενότητας των υπολοίπων. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις ενότητα. Και άμα κάνεις το μετανοιώνεις και εσύ και η χώρα» συμπλήρωσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και αναφέρθηκε σε παραδείγματα από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και τον τρόπο με τον οποίο η Δεξιά τότε έδωσε την καγκελαρία στον Χίτλερ ερμηνεύοντας με λάθος τρόπο την έννοια «συνεννόηση».

Εκτός από την πολιτική επικαιρότητα ο κ. Λαζαρίδης πήρε θέση και για το θέμα της ΕΡΤ που παραλίγο να «ανατινάξει» την κυβέρνηση Σαμαρά και προκάλεσε την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική. Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού σημείωσε πως στόχος είναι η νέα Ραδιοτηλεόραση να λειτουργήσει στο πρότυπο του βρετανικού BBC ενώ ερωτήθηκε από που θα εκπέμψει από τη στιγμή που το ραδιομέγαρο βρίσκεται υπό κατάληψη, απάντησε με νόημα «μπορεί να εκπέμψει και από αλλού».

«Το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Το μαύρο προέκυψε γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα. Σκεφτείτε σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές μην πάτε έξω, αν κάποιοι καταλάβουν τον ραδιοσταθμό και εκπέμπουν πειρατικό πρόγραμμα τι θα γίνει; Ε λοιπόν εδώ δεν έγινε αυτό που θα γίνει παντού αλλού και ξέρετε τι θα γίνει και απλά έπεσε μαύρο για μερικές μέρες. Από την ώρα που κλείνει είναι εξωτερικοί, γιατί είναι παραιτημένοι, είναι απολυμένοι. Εμείς διακινδυνέψαμε να κλείσει η ΕΡΤ όπως έπρεπε να κλείσει, να μην ανοίξει ρουθούνι, να ξεμπλοκάρει μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, να δημιουργηθεί προηγούμενο κιόλας και όλα αυτά να γίνουν με τον πιο ειρηνικό τρόπο» σημειώσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα