Λες να είναι το αμάξι του Χίτλερ;

Η αγορά μιας 1942 Mercedes 320 Cabriolet D μέσω eBay προκάλεσε σοκ σε έναν Αμερικανό μηχανικό, καθώς λίγο έλειψε να αποδειχτεί ότι ήταν το αυτοκίνητο του Χίτλερ!

“Αυτό είναι το αυτοκίνητο του Χίτλερ”. Αυτή την απάντηση έλαβε ο Ζένοπ Τάνκερ, Αμερικανός μηχανικός, όταν τηλεφώνησε στην Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να βρει ανταλλακτικά για μια 1942 Mercedes

320 Cabriolet D. Όπως αποδείχθηκε τελικά, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα οκτώ συνολικά που κατασκεύασε η Mercedes για λογαριασμό των ανώτατων αξιωματικών του Γ’ Ράιχ.

Ο Τάνκερ είχε βρει το αυτοκίνητο στο eBay και το αγόρασε έναντι 180.000 λιρών, για λογαριασμό του επιχειρηματία Φρεντ Ντέιμπς. Μάλιστα ο μηχανικός πίστεψε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο της Mercedes ήταν απάτη, καθώς ήταν τετράπορτο, αλλά οι υπεύθυνοι της αυτοκινητοβιομηχανίας τον διαβεβαίωσαν για την αυθεντικότητά του, εξηγώντας ότι είχαν κατασκευαστεί ειδικά για επιλεγμένους από τον Χίτλερ ναζί αξιωματικούς. Όσο για τον Αδόλφο; Εκείνος οδηγούσε μια Mercedes 770, το καμάρι της εταιρίας εκείνη την περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα