Μαζί τους ασχολείσαι, πόσο…

Να γελάσεις ή να κλάψεις; Το θέμα είναι ότι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Goin’ Through έχουν μπει σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων χωρίς καμιά λογική. 

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι οι κόντρες ανάμεσα στις παρατάξεις ξεκινούσαν για κάποιες δηλώσεις ή για την ψήφιση κάποιων νόμων. Αλλά για το line up ενός μουσικού φεστιβάλ δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα συνέβαινε. Όμως στην Ελλάδα ποτέ μην λες… ποτέ. Όλα είναι πιθανά. Έτσι

τις τελευταίες μέρες ζούμε έναν περίεργο πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμμετοχή των Goin’ Through στο φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Πιο συγκεκριμένα η Αυγή σε δημοσίευμά της τα είπε ένα… χεράκι στους διοργανωτές που επέλεξαν τους Goin’ Through και άλλα pop συγκροτήματα να παίξουν στο φεστιβάλ. Η απάντηση του ΚΚΕ ήταν άμεση, ενώ στον “πόλεμο” μπήκε και το γνωστό συγκρότημα. Άντε καλό φεστιβάλ…

Άρθρο στην Αυγή: “Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα χιπ χοπ συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον Ριζοσπάστη. Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες ‘επιπέδου’, όπως το ‘γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές’ ή το ‘μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι’ καθώς και το ‘αμιγώς’ πολιτικό ‘καλημέρα Ελλάδα’”.

Ανακοίνωση ΚΚΕ: “Οι κύριοι της Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…”.

Ανακοίνωση Goin’ Through: “Σε πρόσφατο άρθρο της η εφημερίδα Αυγή, με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των συγκροτημάτων GOIN’ THROUGH & NEBMA στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της ποιότητας της ελληνικής μουσικής, τιμητής της ιστορίας του Φεστιβάλ (!!!) και ασκεί έντονη κριτική για την επιλογή των εν λόγω συγκροτημάτων με βασικό επιχείρημα το ότι ‘Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο άντρας θέλει αμάξια και λεφτά για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι…’.

Καταρχήν και μόνο το περιεχόμενο αυτής της φράσης αποκαλύπτει την άγνοια που διακατέχει τον εμπνευστή της, ο οποίος μοιάζει να ξέθαψε αυτήν την άποψη (για μια μουσική που σε παγκόσμια κλίμακα κυριαρχεί εδώ και τρεις δεκαετίες), από κείμενο της ΕΟΝ για τα αντιχριστιανικά ήθη. Καλό και δημοσιογραφικά δεοντολογικό θα ήταν να κατανοήσουν ότι η hip hop μουσική και κουλτούρα δεν περιλαμβάνει μόνο το ‘γκαγκστεριλίκι’ και το μισογυνισμό, αλλά και την κοινωνική καταγραφική-κριτική και το βίωμα ως στιχουργική αφετηρία. Και στο κάτω κάτω, η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν είναι αυτή που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο και επιχειρήματα την παραμονή της χώρας μας σε ένα τέτοιο Αμερικάνικο (καπιταλιστικό προφανώς) σύστημα στα πλαίσια της Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα