Μαζιώτης-Ρούπα: Κείμενο «φωτιά» για την πρώτη δολοφονία φασιστών μετά την χούντα [pdf]

Με ένα κείμενο φωτιά ενάντια στην Χρυσή Αυγή και για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα κάνουν την εμφάνισή τους Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα 1,5 χρόνο από την εξαφάνισή τους. Το κείμενο, έκτο σε σειρά, αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο των αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα στο κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο Indymedia, Μαζιώτης και Ρούπα χαρακτηρίζουν

την δολοφονία Φύσσα «την πρώτη δολοφονία των φασιστών μετά την χούντα των συνταγματαρχών».

Παράλληλα κατακρίνουν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για την μέχρι τώρα κάλυψη της δράσης της Χρυσής Αυγής και την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας μαζί της, που αιωρούνταν πρίν την δολοφονία Φύσσα. Επιπλέον καλούν σε αυτοκριτική για την άνοδο του φασισμού και προτείνουν ως λύση τον ένοπλο αγώνα.

Αναλύοντας το κείμενο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «εμπεριστατωμένη ανάλυση της δράσης της Χρυσής Αυγής υπό το πρίσμα των δύο αντιεξουσιαστών χωρίς να εκτοξεύονται συγκεκριμένες απειλές». Επιπλέον οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο κείμενο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στη δράση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρου Συγγρού στις αρχές του 2013 και ορισμένοι αξιωματούχοι τη συσχετίζουν και με τους συγκεκριμένους αντάρτες πόλης.

Το κείμενο που ανήρτησαν μπορείτε να το διαβάσετε Κείμενο Μαζιώτη- Ρούπα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα