Μην το πεις ούτε του… Παππά – Με τον Παππά κορυφαίο ο ΠΑΟ 90-86 τον Ερυθρό Αστέρα

Οι πράσινοι βρέθηκαν να χάνουν με 14 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, έμειναν ζωντανοί χάρις στο Νίκο Παππά, προσπέρασαν 74-71 23 δεύτερα πριν το τέλος, ισοφαρίστηκαν με τρίποντο του Σιλμπ, πήγαν παράταση, αλλά βγήκαν αλώβητοι από την καυτή Χάλα Πιονίρ. Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς ο Παναθηναϊκός πήγε στην παράταση, αλλά αυτή τη φορά δεν κάηκε, όπως με τη Λιέτουβος Ρίτας. Η νίκη με 90-86 επί του Ερυθρού Αστέρα ανήκει πρώτα και κύρια στο Νίκο Παππά

που κράτησε την ομάδα μέχρι τα μέσα του 4ου δεκαλέπτου, όταν και ανέλαβαν τη σκυτάλη οι Διαμαντίδης, Μπράμος, Ματσιούλις και Μπατίστ στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν έπαιζε άμυνα, είχε αστοχία, έβλεπε τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν σουτ υπό δύσκολες συνθήκες και βρέθηκε να χάνει στο 20λεπτο με 48-33, χωρίς να έχει ρυθμό, με πολλές κακές επιλογές και μόνη όαση τους Παππά, Μπράμο, Ματσιούλις.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι βγήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο, δέχθηκαν 8 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά με μόνιμο σκόρερ τον Παππά και λίγο τον Μαυροκεφαλίδη και τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Κάρι εκνευριστικά άστοχους έφτασαν μέχρι το - (50-45) και στο 34΄κοιτούσαν με κυάλια πάλι τους αντιπάλους τους (62-48). Τότε μίλησε το ταλέντο του Παππά και η ευστοχία που επανήλθε επιτέλους, με τρία τρίποντα από Μπράμο, Ματσιούλις, Διαμαντίδη και 8 πόντους του Παππά με δύο γκολ-φάουλ, για να φτάσουμε στα 23'' με το σκορ στο 74-71 για τους πράσινους.

Το τρίποντο του Σιλμπ έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ματσιούλις και Μπράμος το μπουμπούνησαν ξανά, ο Μπατίστ πέτυχε 4 πολύτιμους πόντους και το ριμπάουντ και καλάθι του Ματσιούλις στα 15'' προσυπέγραψαν τη δύσκολη νίκη, σε μια καυτή έδρα.

MVP:Ο Νίκος Παππάς είναι με διαφορά ο MVP του παιχνιδιού με 26 πόντους με 6/10 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 8/10 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, 1 κόψιμο και 6 κερδισμένα φάουλ σε 24 λεπτά. Τον Παππά ακολούθησαν σε απόδοση ο Μάικ Μπατίστ (13 πόντοι), ο Μάικ Μπράμος (11π.) και ο Γιόνας Ματσιούλις (14 πόντοι, 3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), ενώ ο Διαμαντίδης ανέβηκε από το 4ο δεκάλεπτο με 12 πόντους με 0/2 δίποντα, 2/9 τρίποντα και 6/8 βολές. Κατέβασε 3 ριμπάουντ, έκλεψε 4 μπάλες, έδωσε 9 ασίστ και έκανε 3 λάθη. Εκτός όλων, κέρδισε 12 φάουλ και έπιασε 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα