Μήπως τελικά σε παχαίνει το σπίτι σου;

Ίσως ακούγεται παράξενο, αλλά ναι, το σπίτι σου μπορεί να σε παχαίνει. Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και κάνε το σπίτι σύμμαχό σου.

Όση δίαιτα κι αν κάνεις, όσο και να γυμναστείς, η ζυγαριά δε λέει να σου κάνει τη χάρη να δείξει τον πολυπόθητο αριθμό. Ίσως ακουστεί παράξενο, αλλά μπορεί να ευθύνεται το σπίτι σου γι’ αυτό. Εάν περνάς πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και κάνε το σπίτι σύμμαχό σου.

• Έχεις ανοιχτή κουζίνα; Η κουζίνα που είναι ενιαία με το σαλόνι ακούγεται καταπληκτική ιδέα, αφού κερδίζεις τετραγωνικά στο σπίτι σου, ωστόσο η άμεση επικοινωνία

σαλονιού και κουζίνας βλάπτει τη δίαιτά σου. Η εύκολη πρόσβασή σου στην κουζίνα ανά πάσα στιγμή, πιθανότατα θα σε οδηγήσει σε άσκοπο τσιμπολόγημα Κάνε ένα πρόγραμμα γευμάτων, ώστε να μην πλησιάζεις την κουζίνα κάθε φορά που έχεις μια λιγούρα. Εάν παρόλα αυτά σου φαίνεται αδύνατον να την αποφύγεις, προσπάθησε τουλάχιστον να μην τρως κατευθείαν από το κουτί ή το σακουλάκι, αντίθετα βάλε σε ένα μικρό μπολάκι την ποσότητα που θέλεις και φάε μόνο αυτήν.

Μήπως ο διάδρομος  σού χρησιμεύει πλέον ως κρεμάστρα για τα ρούχα; Αν ναι, τότε έχεις παραμελήσει τη γυμναστική σου και μάλλον δε ντρέπεσαι γι’ αυτό. Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα χώρο στο σπίτι σου αφιερωμένο στην άσκηση. Συγκέντρωσε εκεί το διάδρομό σου, τα βαράκια σου, το στρώμα σου, ακόμη και τα DVD που έχεις με προγράμματα ασκήσεων. Ίσως η περιποιημένη αυτή γωνιά του σαλονιού σου σε εμπνεύσει ώστε να ξαναρχίσεις να γυμνάζεσαι!

• Εξαφάνισε όλα τα συσκευασμένα ανθυγιεινά σνακ που κρύβονται στα ντουλάπια σου. Είναι σίγουρο ότι όταν πεινάς, είναι πιο πιθανό να πιάσεις τα πατατάκια ή τα μπισκότα που σου βρίσκονται εύκαιρα παρά να μπεις στον κόπο να ετοιμάσεις μια σαλάτα. Η προνοητικότητα λοιπόν θα σώσει τη δίαιτά σου: ετοίμασε ένα τάπερ με έτοιμο, κομμένο πεπόνι, κόψε και καθάρισε μαρούλι ή λάχανο και καρότο και βάλε τα στο ψυγείο, ώστε μόλις πεινάσεις να έχεις μόνο το λαδολέμονο να προσθέσεις. Έτσι, όχι μόνο θα έχεις έτοιμο κάτι υγιεινό να φας όταν έρθει η ώρα, αλλά θα έχεις και τον έλεγχο της ποσότητας που θα καταναλώσεις.

• Ρίξε μια ματιά στα πιάτα σου, μήπως είναι πολύ μεγάλα; Καλύτερα να προτιμήσεις τα κάπως μικρότερα πιάτα της σαλάτας για τα γεύματά σου. Έτσι οι μερίδες σου θα είναι συνειδητά μικρότερες- και μη δοκιμάσεις να κλέψεις βάζοντας λίγο φαγητό ακόμη μόλις τελειώσεις το πιάτο σου!

• Ρίξε μια ματιά στο τραπέζι σου. Μήπως η αγαπημένη σου έχει βάλει πάνω πάνω περιοδικά όπως οι «Γλυκές ιστορίες» και η «Κουζίνα» ή άλλα με ωραίες και λαχταριστές φωτογραφίες; Κι όμως οι πειρασμοί στις εικόνες τους βλάπτουν τη δίαιτά σου. Κρύψε αυτά τα περιοδικά σε κάποιο ντουλάπι και φρόντισε να τα βγάζεις από εκεί μονάχα όταν τα χρειάζεσαι. Αν θέλεις οπωσδήποτε να έχεις κάποιο περιοδικό πρόχειρο για να διαβάζεις την ώρα του καφέ, να προτιμήσεις κάποια με θεματολογία υγείας και fitness.

Keywords
Τυχαία Θέματα