Μητσοτάκης: Δεν θα απολυθεί κανείς – Οι διαθέσιμοι θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη του κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Βενιζέλου, που ασχολήθηκε με το θέμα των μετακινήσεων στο Δημόσιο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να τεθούν σε

κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου». Πρόσθεσε, δε, ότι η κινητικότητα δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της χώρας αλλά και θετικό εργαλείο που οδηγεί στην καλύτερη οξοποίηση του εργατικού δυναμικού. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι από το πρώτο κύμα κινητικότητας, όλοι οι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπου υπήρχαν ανάγκες.

«Η κινητικότητα θα οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα. Θέλω να υπενθυμίσω ότι από την πρώτη κινητικότητα των 1.800 υπαλλήλων όλοι τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις αιχμής. Αυτό αποδεικνύει ότι η κινητικότητα είναι εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του δημοσίου» σχολίασε ο κ Κυριάκος Μητσοτάκης. Είπε ακόμη ότι κατά την συνεδρίαση επικυρώθηκαν οι τελικές αποφάσεις προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε ερωτήσεις αν υπάρχουν λίστες με ονόματα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα