«Μοιραία βουτιά» για τον πρωταθλητή καταδύσεων – Πέθανε προσπαθώντας να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ

Tραγική κατάληξη είχε η προσπάεια του 32χρονου δύτη Νικολάς Μεβόλι, ο οποίος πέθανε στην προσπάθειά του να κάνει νέο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση.

Ο Νεοϋορκέζος Μεβόλι συμμετείχε σε καταδυτικό αγώνα στις Μπαχάμες την Κυριακή, και όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά όταν έφτασε σε βάθος 68 μέτρων. Στόχος του ήταν να φτάσει τα 72 μέτρα με μια ανάσα και χωρίς την βοήθεια πτερυγίων.

Όταν αναρριχήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας, έκανε νεύμα πως όλα είχαν πάει καλά. 30 δευτερόλεπτα μετά, έχασε τις αισθήσεις του, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές και οι τοπικές Αρχές. Οι γιατροί που τον

εξέτασαν δήλωσαν πως παρουσίασε πρόβλημα αναπνοής κατά την ανάδυση του. Οι εξετάσεις έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες. Ο ίδιος ήθελε να καταρρίψει το ρεκόρ στο περίφημο Blue Hole Dean στις Μπαχάμες. Στο μέρος αυτό βρίσκεται και η βαθύτερη μπλε τρύπα του κόσμου στο θαλασσινό νερό, βάθους 202 μέτρων.

«Ο διαγωνισμός ελεύθερης κατάδυσης, έχει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ ασφαλείας, αλλά το συγκεκριμένο άθλημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακίνδυνο, κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό από όλους τους ελεύθερους δύτες», δήλωσαν εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρείας.

Ο ίδιος ο Μεβόλι ήταν ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ το οποίο σημείωσε τον περασμένο Μάϊο φτάνοντας τα 100 μέτρα με 1 ανάσα και με βουτιά διάρκειας 3 λεπτών και 45 δευτερολέπτων. Η τελευταία του βουτιά, διήρκεσε 3 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

Ο θείος του Μεβόλι, δήλωσε ότι ο νεαρός δύτης μπορούσε να φτάσει τα 91.4 μέτρα με μία ανάσα και να αναδυθεί σε χρόνο 2 λεπτών και 45 δευτερολέπτων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα