Να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης ζητούν 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

19:49 9/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δεκαπέντε βουλευτές της Ν.Δ., επικαλούμενοι έρευνα του ΙΟΒΕ που αποκαλύπτει δραματική μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου. Οι βουλευτές παράλληλα ζητούν να δοθεί το επίδομα για την πρώτη κατοικία με εισοδηματικά

κριτήρια.

Σε ερώτηση τους προς τον υπουργό οι βουλευτές τονίζουν πως τον προηγούμενο χειμώνα κάθε οικογένεια αναγκάστηκε να μειώσει κατακόρυφα τις ποσότητες του πετρελαίου που κατανάλωνε και να ανάβει τα καλοριφέρ μόνο 2 έως 3 ώρες το 24ωρο.

«Αποτέλεσμα αυτών ήταν η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου για τη θέρμανση, η απώλεια μεγάλων εσόδων για το κράτος, αλλά και η αισχροκέρδεια έμπορων ξύλου στις μεγάλες πόλεις, οι οποίοι έφερναν ξύλα από τις γειτονικές χώρες, με πλαστά πολλές φορές πιστοποιητικά και πουλούσαν σε εξωφρενικές τιμές», επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Ειδικά για την περιφέρεια, οι βουλευτές ζητούν να τεθεί ως κριτήριο το υψόμετρο και να επιδοτηθεί η καύση ξύλου, πέλλετ και βιομάζας, εκτός από το πετρέλαιο. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι στη Β. Ελλάδα που οι θερμοκρασίες τον χειμώνα είναι χαμηλές, απαιτείται θέρμανση για 6 με 7 μήνες και ότι οι τιμές των καυσόξυλων και του πέλετ έχουν εκτιναχθεί.

«Με το σημερινό καθεστώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και άλλες ευπαθείς ομάδες, θα παγώσουν από το κρύο, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά και το κράτος δεν θα έχει έσοδα».

Οι βουλευτες που υπογράφουν την ερώτηση ειναι :

1. Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Ν. Πέλλας

2. Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Ν. Τρικάλων

3. Σαμπαζιώτης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας

4. Μπατσαρά Γεωργία Βουλευτής Ν. Ημαθίας

5. Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Ν. Λευκάδος

6. Σκόνδρα Ασημίνα Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

7. Κοντογεώργος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας

8. Βογιατζής Παύλος Βουλευτής Ν. Λέσβου

9. Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα Βουλευτής Ν. Πιερίας

10. Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Ν. Βοιωτίας

11. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής Ν. Φλώρινας

12. Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Ν. Β΄ Θεσσαλονίκης

13. Κόλλιας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Κορινθίας

14. Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Ν. Σερρών

15. Κέλλας Χρήστος Βουλευτής Ν. Λάρισας

Keywords
Τυχαία Θέματα