Νέα ένταση στον άξονα Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη, με τον Παπαμιμίκο μπαλαντέρ

07:58 7/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Νέα ένταση προκαλείται και πάλι στον άξονα Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη τις τελευταίες ώρες, με…μπαλαντέρ τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος μέσα σε 24 ώρες δέχθηκε δύο φορές πολύ σκληρά πυρά από τον κ. Μείμαράκη. Παράλληλα, την ίδια ώρα στο γαλάζιο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη μια κίνηση προσέγγισης στελεχών που στήριζαν τον κ. Τζιτζικώστα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η κοινή φωτογράφία Τζιτζικώστα-Μητσοτάκη και Γεωργιάδη από τον Αγιασμό των υδάτων στη Θεσσαλονίκη

προκάλεσε πολλές συζητήσεις στους γαλάζιους κύκλους.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον δεύτερο γύρο των γαλάζιων εκλογών, νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ανεβάζει τους τόνους του εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καίτοι, το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «ευγενή άμιλλα» μεταξύ αυτού του και του κ. Μητσοτάκη, το βράδυ στην ΕΡΤ όξυνε τη ρητορική του. Μετέχω σε μια μάχη ιδεών και όχι γενεών. Πιστεύω πως η ανανέωση θα πρέπει να γίνει με αξιοκρατία και μέσα από διαδικασίες», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ανέφερε πως θεωρεί λανθασμένη τη συζήτηση που ξεκίνησε αναφορικά με τις πολιτικές που ακολούθησε η ΝΔ την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς όπως είπε αυτή η αυτοκριτική θα μπορούσε να γίνει στα κομματικά όργανα. Ενώ για την κριτική που άσκησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις απολύσεις είπε «απάντησα αμυνόμενος». Δεν ήταν, παράλληλα, λίγες οι φορές που αναφέρθηκε σε «τζάκια» και οικογενειοκρατία. Επίσης, σε μια ενδιαφέρουσα κίνηση επιχείρησε να κλείσει τη συζήτηση για την αντιπροεδρία, λέγοντας πως, αν εκλεγεί θα ζητά τη γνώμη του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όποιος κατεβαίνει υποψήφιος αυτομάτως καταλαμβάνει και καλύτερη θέση στην κομματική επετηρίδα.

Σε ηπιότερους τόνους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ προέκρινε εαυτόν ως αυτόν που μπορεί να προβεί στην ανανέωση της ΝΔ εν συγκρίσει με τον κ. Μεϊμαράκη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο χαρακτηρισμός «μετριοπαθής κεντροδεξιός πολιτικός», τον οποίο απέδωσε στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Τέλος, για τον Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε πως δεν είναι «μουσαφίρης» στη ΝΔ και εξήγησε πως τους ενώνει το πάθος για να κερδίσουν την ιδεολογική μάχη με την Αριστερά.

Πυρά στον Παπαμιμίκο

Μετά από μέρες, πάντως, επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, κυρίως δια των επιθέσεων που του έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως δεν θα διστάσει να κάνει τον κ. Παπαμιμίκο ακόμα και…πορτιέρη στο κτίριο της ΝΔ, αν χρειαστεί, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του γραμματέα της ΠΕ ΝΔ.

«Όταν ένας πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (με 40 χρόνια στην πολιτική) αποκαλεί δημόσια το γραμματέα του κόμματος «πορτιέρη», ας μην μας κάνει εντύπωση γιατί οι πολίτες έχουν γυρίσει τις πλάτες στη Νέα Δημοκρατία και έχουν απαξιώσει το πολιτικό σύστημα. Προσωπικά έχω μάθει στην πολιτική να δίνω μάχες με σεβασμό και επιχειρήματα. Προσκαλώ λοιπόν τον κ. Μεϊμαράκη, άμεσα, είτε σε συνεδρίαση κάποιου οργάνου του κόμματος, είτε ακόμα και σε δημόσιο βήμα, να κάνουμε ένα διάλογο με πολιτικά επιχειρήματα για όσα έχει πει κατά καιρούς, γιατί ήρθε η ώρα να ειπωθούν πολλές αλήθειες. Εκεί ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους τα μέλη της ΝΔ και οι πολίτες. Μέχρι τότε δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτό τον δρόμο που έχει επιλέξει, απλά ας συνειδητοποιήσει ότι η εποχή των «πορτιέρηδων» των δεκαετιών του 80 και του 90 ανήκει στο παρελθόν», απάντησε με τη σειρά του ο κ. Παπαμιμίκος, περνώντας έτσι στην αντεπίθεση.

Φυσικά, η αντίδραση Παπαμιμίκου δεν είχε καμία επίδραση στον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος επανήλθε δριμύτερος το βράδυ της Τετάρτης μέσω της ΕΡΤ. «Tο παιδί δεν κάνει για γραμματέας. Έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, πρόεδροι παραιτήθηκαν και αυτός παραμένει στην θέση του», υπογράμμισε με νόημα. Άλλωστε, δεν είναι άγνωστο πως η θερμοκρασία των σχέσεων Μεϊμαράκη-Παπαμιμίκου βρίσκεται υπό του μηδενός.

Οι κινήσεις Παπαμιμίκου στο παρασκήνιο

Όπως και να έχει, το τελευταίο διάστημα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και μια ομάδα στελεχών της νέας γενιάς και της ευρύτερης επιρροής του έχουν αποφασίσει να μην μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Έτσι, μπορεί μετά τη συνάντησή τους σε πολυτελές ξενοδοχείο του Βόλου παραμονές Πρωτοχρονιάς να διέρρεαν πως στον δεύτερο γύρο θα ψηφίσουν λευκό, πλην όμως ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση προσέγγισης με το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν και δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για το ότι ο κ. Παπαμιμίκος δεν θα ψήφιζε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται προσέγγιση σε οργανωμένο επίπεδο, αν και από το στρατηγείο του Κυριάκου Μητσοτάκη κρατούνται πολύ χαμηλοί τόνοι, καίτοι ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοιχτός. Άλλωστε, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που έτρεχαν επί δύο μήνες το τελευταίο που θα ήθελαν θα ήταν να τους καπελώσει η ομάδα Παπαμιμίκου, αν και αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται κινητοποίηση. Ρεαλιστικά όμως, στην Κεντρική Μακεδονία τα ερείσματα του περιφερειάρχη πλέον δεν είναι τόσο ισχυρά, μιας και πολλά στελέχη, αλλά και ψηφοφόροι κατευθύνονται προς τον κ. Μεϊμαράκη, λόγω καραμανλικών καταβολών. Πάντως, η κοινή παρουσία Τζιτζικώστα-Μητσοτάκη-Γεωργιάδη στον Αγιασμό των υδάτων στη Θεσσαλονίκη δεν άφησε πολλά ερωτήματα αναπάντητα, με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη για τον κ. Τζιτζικώστα που προαναφέρθηκε (μετριοπαθής κεντροδεξιός πολιτικός) να έρχεται και να «κουμπώνει».

Βέβαια, τις παρασκηνιακές κινήσεις αυτές έχουν αντιληφθεί και στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και προσπαθούν να παίξουν ένα αντίστροφο παίγνιο. Έτσι, ορίζοντας τον κ. Παπαμιμίκο ως «τοξικό προϊόν», έστω ανεπίσημα, άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Μεϊμαράκη βάζουν πλέον τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ στο ίδιο κάδρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσθέτοντας μάλιστα πως στην Κεντρική Μακεδονία τα πράγματα θα είναι εντυπωσιακά, καθώς 2/3 των στελεχών και ψηφοφόρων που στήριξαν τον περιφερειάρχη θα στραφούν στον κ. Μεϊμαράκη.

The post Νέα ένταση στον άξονα Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη, με τον Παπαμιμίκο μπαλαντέρ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα