Νίκη της ΑΕΚ και τραυματισμοί οπαδών της στο σκοτάδι της Λιβαδειάς

22:21 6/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Το γκολ του Βάργκας έκανε την... διαφορά στο κακό (και λόγω δυνατού αέρα) ματς της Λιβαδειάς κι έδωσε στην ΑΕΚ (0-1 τον Λεβαδειακό) το... μισό εισιτήριο για την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος!

Η ΑΕΚ είχε καταφέρει να χάσει από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ οπότε μάλλον ήταν απίθανο να την πάθει

δεύτερη φορά σε λίγες εβδομάδες. Οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν το γκολ από την ποιότητα του Βάργκας και στη συνέχεια έκαναν απλά όσα έπρεπε, μέσα σε δυνατό αέρα που δυσκόλευε τις προσπάθειες όλων, για να κρατήσουν τη νίκη που ουσιαστικά τους στέλνει στους «8». Πολύ καλοί οι Κορδέρο-Μπακάκης προκαλώντας χαμόγελα στον Γκουστάβο Πογιέτ, σε αντίθεση με τον βοηθό που του προκάλεσε νεύρα με το αδιανόητο οφσάιντ που υπέδειξε στο 92' στον Αραβίδη, που καλυπτόταν δύο μέτρα...

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν φανερό ότι οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν αυτό. Ο Λεβαδειακός θέλησε να αιφνιδιάσει την Ενωση και θα μπορούσε να το κάνει στο 12' με τον Μερεμπασβίλι αλλά ο Ανέστης έκανε πολύ καλή επέμβαση στο κοντινό σουτ. Η απάντηση της ΑΕΚ, την οποία ο Πογιέτ παρέταξε με 4-3-3, ήρθε στο 26' με το πλασέ του Μπουονανότε που έφυγε άουτ και στο 30' ο Βάργκας με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1! Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, στο οποίο ξεχώρισαν η ευκολία με την οποία ο Γιάχος μοίραζε κίτρινες κάρτες και η ευκολία με την οποία ο Κορδέρο ήλεγχε την κατάσταση στο χώρο του κέντρου.

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν στην επανάληψη, σε ό,τι αφορά το θέαμα, αφενός επειδή ο Γιάχος φρόντιζε να διακόπτει συνεχώς το ματς με τα φάουλ που σφύριζε και αφετέρου επειδή ο αέρας δυνάμωνε συνεχώς, δυσκολεύοντας κι άλλο τα πράγματα για τις δύο ομάδες. Οι αλλαγές του Ακη Μάντζιου δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα για τον Λεβαδειακό, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και να πλησιάζει στο γκολ σε δύο περιπτώσεις στα τελευταία λεπτά. Αρχικά στο 86', όταν ο πολύ καλός Μπακάκης έκανε κούρσα από δεξιά, απέφυγε τον αντίπαλο αλλά νικήθηκε από τον Τσιντώτα στο τετ α τετ και στη συνέχεια στο 92', όταν ο Αραβίδης έφευγε μόνος προς το τέρμα και καλυπτόταν για δύο μέτρα αλλά ο βοηθός κατάφερε να δει οφσάιντ, για να συνεχιστεί έτσι το σερί στα ματς της ΑΕΚ... Αφού δεν ντρέπονται να διασύρονται έτσι...

Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Μανωλάς (77' Μεντί), Στάθης, Νικολάου (67' Μαχαίρας), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (46' Μπεν), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μπουονανότε (76' Πλατέλλας), Βάργκας, Μπαρμπόσα (72' Σιμόες), Τζιμπούρ (67' Αραβίδης).

Τραυματισμοί οπαδών λόγω κλείσιμο των φώτων στο τέλος του αγώνα

Για κάποιον λόγο, τα φώτα έκλεισαν μέσως στο γήπεδο μετά την λήξη της αναμέτρησης και αυτό προκάλεσε πολλά προβλήματα. Οχι μόνο στους δύο προπονητές που έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις στο... σκότος αλλά κυρίως στους οπαδούς της ΑΕΚ που έπρεπε να αποχωρήσουν τελευταίοι από το γήπεδο. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε φωτισμός έκανε δύσκολα τα πράγματα για όλους, με συνέπεια να μην αποφευχθούν κάποιοι, ευτυχώς όχι σοβαροί, τραυματισμοί.

Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτό, κάποια στιγμή θα σταματήσουν να ασχολούνται όλοι...

The post Νίκη της ΑΕΚ και τραυματισμοί οπαδών της στο σκοτάδι της Λιβαδειάς appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα