Ντεμπούτο με τριάρα για τον ΠΑΟΚ – Μοίρασαν… βαθμούς Ατρόμητος και Πλατανιάς

Με πολλά γκολ και δυνατά παιχνίδια ξεκίνησε η πρώτη αγωνιστική της Superleague. Ατρόμητος και Πλατανιάς έμειναν στο «Χ» απέναντι σε Εργοτέλη και Βέροια αντίστοιχα (και τα δύο ματς έλειξαν 2-2), ενώ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νικηφόρα τη νέα

αγωνιστική σεζόν, νικώντας με 3-0 την Ξάνθη.

Ντεμπούτο με το δεξί και γεμάτη Τούμπα

Έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη, στην πρεμιέρα της Superleague, με τελικό σκορ 3-0 κόντρα στην Ξάνθη και τον Λούκας να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό, ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Λούκας, και τον Βίτορ που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, να πιάνει την κεφαλιά και να γράφει το 1-0, με τον κόσμο στην Τούμπα να τον αποθεώνει. Νωρίτερα, η Ξάνθη είχε μια καλή φάση με τον Μαρσελίνιο.

Το δεύτερο ημίχρονο, από την άλλη, δεν είναι τόσο εντυπωσιακό από μεριάς των γηπεδούχων. Ο Δικέφαλος του Βορρά φαινόταν να έχει «κάτσει» στο υπέρ του 1-0, χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους, με το θέαμα να είναι κακό.

Όμως, στο 66’ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι, με τον Μπαξεβανίδη να βλέπει την κόκκινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Λούκας ήταν εκείνος που στάθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη που βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια της Ξάνθης και ευστοχώντας, έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Αθανασιάδης (73ο λεπτό), πετυχαίνοντας τον τρίτο γκολ για την ομάδα του, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λούκας, και ενώ η άμυνα της Ξάνθης τον είχε αφήσει μόνο του!

Όπως ήταν λογικό, η διεύρυνση του σκορ αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα «έλυσε» τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ, αποδίδοντας πολύ καλύτερα εντός του αγωνιστικού χώρου. Αντίθετα, η Ξάνθη είχε εγκαταλείψει τη… μάχη.

Τη γλύτωσε… στο τέλος ο Ατρόμητος!

Στο ματς του Περιστερίου ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, κόντρα στον Εργότελη, με τελικό σκορ 2-2.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν εκείνος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να λυτρώσει την ομάδα του, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει πολλές φάσεις στα λεπτά των καθυστερήσεων, κυνηγώντας τη νίκη.

Ο Εργοτέλης ήταν εκείνος που έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος, καθώς προηγήθηκε από το 7ο λεπτό με τον Μπαντιμπανγκά. Ο Μπαμ Μπαμ είχε την καλύτερη απόδοση, καταφέρνοντας να κάνει δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων.

Η ισοφάριση ήρθε από τον Ούμπιντες (27’) αλλά στο 32’ ο Αναστασάκος έκανε το 1-2. Τα τελευταία λεπτά «έσπασαν καρδιές» με τον Ατρόμητο να κάνει το 2-2 αλλά και να πιέζει για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος (84’ Καλλέργης), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπρίτο, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (72’ Καραμάνος), Καραγκούνης (46’ Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Κοζορώνης, Σαρρής, Χαντί, Αναστασάκος, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο (32’ λ.τ. Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά (70’ Τζανακάκης), Μπαμ Μπαμ (83’ Μπουρσέλης).

Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του ο Πλατανιάς

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, ο Πλατανιάς «κατάφερε» να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Βέροια, με τελικό σκορ 2-2.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος είχαν την απόλυτη κυριαρχία, ανοίγοντας το σκορ στο 29ο λεπτό με τον Ναζλίδη, ενώ ο Γουνδουλάκης έκανε το 2-0 στο 42ο λεπτό.

Όμως, στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι δεν δίστασαν να επιτεθούν μαζικά και κατάφεραν να μειώσουν με τον Μρντάκοβιτς στο 62ο λεπτό, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 83ο λεπτό, από τον ίδιο παίκτη, δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γεωργαλίδης, Σερρά, Φερνάντες, Ραφαέλ, Ινζίδης, Γουνδουλάκης, Μπέλιτς, Στόλερ (65' Σιώπης), Μοράλ (79' Πόποβιτς), Αγκιλέρα (85' Γιακουμάκης), Ναζλίδης

ΒΕΡΟΙΑ (Γκόραν Στεφάνοβιτς): Αναστασόπουλος, Τραπ, Βεργώνης (61' Παυλίδης), Τζιμογιάννης, Αμαραντίδης, Αποστολόπουλος, Σεντεμέντες, Σεγκούντο (67' Μάνος), Μπαργκάν (57' Καλτσάς), Ναμπουχανέ, Μρντάκοβιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα