Ο TAP αγοράζει τα οικόπεδα των αγροτών για να φτιάξει στην θέση τους τον αγωγό

Για τις περίπου 18.000 ιδιοκτησίες που υπολογίζεται ότι εμπλέκονται (περίπου 2 ιδιοκτήτες ανά οικόπεδο) θα γίνουν συναντήσεις, στις οποίες θα ενημερώσει ο ιδιοκτήτης για τη χρήση της γης: το είδος της καλλιέργειας, το έσοδο που έχει από τη γη του κλπ. Στη συνέχεια με βάση τη συζήτηση που θα γίνει θα υπολογιστεί η απώλεια εισοδήματος που θα προκύψει για τον ενδιαφερόμενο και εφόσον υπογραφεί η συμφωνία, τότε ο ιδιοκτήτης θα αποζημιωθεί αμέσως, δηλαδή πριν την κατασκευή του έργου. Το ίδιο θα συμβεί και με τους χρήστες γης ακόμη και εάν δεν είναι ιδιοκτήτες: εάν κάποιος αγρότης νοικιάζει

γη και θα χρειαστεί να χάσει μια σοδειά στο διάστημα της κατασκευής του έργου, τότε θα αποζημιωθεί και εκείνος.

«Στόχος μας είναι να πάρουν όλοι, όσοι επηρεαστούν από την κατασκευή του έργου, τη δίκαιη αποζημίωση, οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις θα είναι για εμάς το τελευταίο καταφύγιο», τονίζει ο επικεφαλής του TAP στην Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας.

Καινοτόμο ενδέχεται παράλληλα να είναι και το κομμάτι των προμηθειών και των εργολαβιών. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από όλους τους μεγάλους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους αλλά και από την ελληνική βιομηχανία σωληνουργείας (Σωληνουργεία Κορίνθου) ανέφερε ο κ. Σκούφιας.

Επειδή τα στελέχη του TAP θέλουν να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν και μικρότερες επιχειρήσεις, από άλλους τομείς κυρίως των υπηρεσιών (μεταφορές, logistics, catering και άλλες υπηρεσίες που θα χρειαστούν στη διάρκεια της κατασκευής) έχουν ήδη αποσταλεί περίπου 1.000 επιστολές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τις οποίες γίνεται ενημέρωση για τις πιθανές ανάγκες του έργου και επίσης ζητούνται πιθανές παρατηρήσεις ή σχόλια από τις εταιρείες.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα