Ο άνθρωπος των σπηλαίων ξέρει! (vid)

Τι κι αν έχουμε πάει στο φεγγάρι; Τι κι αν έχουμε κάνει άλματα στην τεχνολογία; Τι κι αν χωρίς ηλεκτρικό δεν μπορούμε να βγάλουμε ούτε 10 λεπτά; Φαίνεται ότι η Caveman εξάσκηση είναι η καλύτερη.

Τον A.J. Jacobs κατά πάσα πιθανότητα να μην τον ξέρεις. Δημοσιογράφος και συγγραφέας είναι που έχει βάλει στόχο να προσπαθήσει να γίνει ο πιο υγιής άνθρωπος του πλανήτη. Ή τουλάχιστον να πεθάνει

προσπαθώντας, αν κρίνουμε και από τον τίτλο του τελευταίου του βιβλίου “Drop Dead Heathly”. Για αυτό το λόγο δοκίμασε όλων των ειδών τις γυμναστικές, από γιόγκα μέχρι στίβο. Μέχρι που έφτασε στην εξάσκηση Caveman.

Η συγκεκριμένη τεχνική στηρίζεται στον τρόπο ζωής των ανθρώπων των σπηλαίων και πολλοί πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη γυμναστική. Τώρα βέβαια το γεγονός ότι οι άνθρωποι των σπηλαίων πέθαιναν στα 30 τους είναι άλλο θέμα. Για αυτό μια μέρα συναντήθηκε με τον Erwan Le Corre, έναν 39χρονο Γάλλο που πιστεύει ότι αυτό είναι το μυστικό της υγείας. Πήγαν στο Σέντραλ Παρκ, έβγαλαν τις μπλούζες τους, έμειναν ξυπόλητοι και άρχισαν την γυμναστική.

Αρχικά περπάτημα σε ανώμαλο δρόμο, μετά τρέξιμο στα τέσσερα (όπως τα άγρια ζώα) και στο τέλος σπριντ. Αφού πάτησε από πέτρες μέχρι σπασμένα γυαλιά και του κόπηκε η ανάσα μερικές φορές, στο τέλος δήλωσε αναζωογονημένος. Έστω κι αν δεν πρόκειται να ξανατρέξει ημίγυμνος στη Νέα Υόρκη. Πάντως σε περίπτωση που θέλεις να βγάλεις τον άνθρωπο των σπηλαίων από μέσα σου μπες στο MovNat για να πάρεις μια γεύση…

Keywords
Τυχαία Θέματα